به گزارش ایراف، سپنتا در ایکس با یادآوری از ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ روز سقوط کابل به دست طالبان، نوشت: در آن زمان شهروندان آلمانی در کابل توسط دولت آلمان تنها گذاشته شدند و در روند تخلیه کارمندان سفارت، نیاز به کمک نیروهای انگلیسی پیدا شد.
او افزود: «این فاجعه هنوز بهروشنی در حافظهام زنده است. اکنون شاهد ارتقای دیپلماتیک طالبان هستیم. امید میرود که مردم آلمان چشمبسته به دولت خود اعتماد نکنند.»
این مقام پیشین افغانستان تصریح کرد: کاملاً روشن است که صدور ویزای دیپلماتیک، کارتهای شناسایی و استقرار دیپلماتهای طالبان در برلین و بن بهمنزلهٔ بهرسمیت شناختن این گروه بر پایهٔ حقوق بینالملل است.
به گفته سپنتا، سیاست افغانستانی دولت فدرال آلمان در معرض سقوط به سطح سیاستهای روسیه قرار دارد. جنبههایی چون حقوق بشر و حقوق زنان با دعوت از طالبان زیر پا گذاشته میشوند.
سپنتا در پایان خاطرنشان کرده که مردم افغانستان، بهویژه زنان، فراموش نخواهند کرد که در دوران سخت چه چیزهایی از آنها دریغ شد و چه کسانی در سطح بینالمللی در این ماجرا شریک بودند.
این در حالی است که پیشتر منابع گفتهاند که پذیرش دو دیپلمات طالبان در سطح کنسولی در برلین و بن در بدل اخراج مهاجران انجام شده و آلمان به دو دیپلمات طالبان ویزا صادر خواهد کرد تا در سطح کنسولی در برلین و بن کار کنند.
پیش از این خبرگزاری فرانسه گزارش داد که طالبان دو نماینده به آلمان فرستادهاند تا به هماهنگی روند اخراج پناهجویان افغانستان کمک کنند.
این اقدام چند روز پس از آن صورت میگیرد که آلمان ۸۱ شهروند افغانستان محکوم به جرایم را به کشورشان بازگرداند.
سخنگوی دولت آلمان، اشتفان کورنلیوس، روز دوشنبه اعلام کرد که این دو نماینده در چارچوب «تماسهای فنی» میان برلین و طالبان و با میانجیگری قطر به آلمان اعزام شدهاند.
بهگفته او، این نمایندگان قرار است در سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری آن در شهر بن فعالیت کنند.
بیشتر بخوانید:
انتقاد حزب سبز آلمان به اخراج به پناهجویان افغان: خطرناک و به معنای به رسمیت شناختن طالبان است
والی طالبان در هرات خواستار توسعه روابط اقتصادی افغانستان و اندونزی شد