بی‌کفایتی فاجعه‌بار؛ وعده ترامپ برای رسیدگی به پناهجویان افغان در امارات

به گزارش ایراف، چند روز پیش از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کند به افغان‌های تخلیه‌شده که در امارات متحده عربی گیر افتاده‌اند، کمک خواهد کرد، دولت امارات روند بازگرداندن این افراد به افغانستان را آغاز کرده بود. این موضوع در یک سند داخلی وزارت خارجه آمریکا که روز یکشنبه توسط رویترز منتشر شد، فاش گردید.

امارات متحده عربی به عنوان یکی از شرکای امنیتی نزدیک آمریکا، در سال ۲۰۲۱ موافقت کرده بود که هزاران افغان تخلیه‌شده از کابل را به طور موقت در خاک خود اسکان دهد. این اقدام در پی سقوط دولت پیشین افغانستان و در مراحل پایانی خروج نیروهای آمریکایی از این کشور انجام شد. طی این سال‌ها، حدود ۱۷٬۰۰۰ افغانستانی در مرکزی به نام «شهر بشردوستانه امارات» در ابوظبی مورد بررسی قرار گرفتند.

اما هنوز بیش از ۳۰ نفر در بلاتکلیفی به سر می‌برند. رسانه Just the News گزارش داد که مقامات امارات در حال آماده‌سازی برای تحویل برخی از این پناهجویان به طالبان هستند.

ترامپ در واکنش به این گزارش در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: «من همین حالا تلاش برای نجات آن‌ها را آغاز خواهم کرد» و لینکی به مقاله‌ای درباره این افغان‌ها را به اشتراک گذاشت؛ با این حال، به نظر می‌رسد برای برخی از آنها این اقدام دیر شده باشد.

در جلسه‌ای در ۱۰ جولای بین مقامات آمریکایی و سالم الزعابی، مشاور ویژه وزیر خارجه امارات، الزعابی اطلاع داد که دو خانواده افغان در اوایل جولای به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

او همچنین گفت که امارات قصد دارد ۲۵ نفر باقی‌مانده را تا ۲۰ جولای بازگرداند و در حال گرفتن تضمین‌های امنیتی از طالبان است. هنوز مشخص نیست که آیا این افراد واقعاً بازگردانده شده‌اند یا شرایط بازگشت آنان چگونه بوده است.

پیشنهاد:  بحران روابط ترامپ و ماسک، از حمایت متقابل تا تنش‌های لفظی شدید

دو منبع آگاه ادعای بازگشت داوطلبانه این افغان‌ها را زیر سؤال برده و گفته‌اند دولت امارات به همراه سفیر طالبان در امارات، آنها را بین امضای برگه «بازگشت داوطلبانه» یا اخراج اجباری مجبور به انتخاب کرده‌اند.

الزعابی از مقامات آمریکایی خواسته تا در «مدیریت عمومی» هماهنگ عمل کنند تا از انتقاد سازمان‌های غیردولتی به امارات جلوگیری شود.

این سازمان‌ها ممکن است ناتوانی آمریکا در اسکان مجدد این افغان‌ها را مورد انتقاد قرار دهند. سرنوشت این افغان‌ها برای حدود ۱٬۵۰۰ مرد، زن و کودک افغان دیگر که در کمپ «السلیه» قطر گرفتارند نیز حائز اهمیت است.

از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، دولت جو بایدن نزدیک به ۲۰۰٬۰۰۰ افغان را به آمریکا منتقل کرده است. ترامپ که سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی را وعده داده بود، پس از آغاز ریاست‌جمهوری در ژانویه، روند اسکان پناهندگان را متوقف کرد و در آوریل، محافظت موقت در برابر اخراج برای هزاران افغان در آمریکا را لغو کرد.

دموکرات‌ها از ترامپ خواسته‌اند تا وضعیت محافظت موقت (TPS) را برای افغان‌ها احیا کند و هشدار داده‌اند که زنان و کودکان به ویژه تحت حکومت طالبان در خطر هستند.

طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، بسیاری از حقوق زنان و دختران را لغو و محدودیت‌هایی در تحصیل، اشتغال و استقلال اجتماعی آنان اعمال کرده‌اند. وزارت خارجه آمریکا، کاخ سفید و دولت امارات تاکنون از اظهارنظر خودداری کرده‌اند.

پناهجویان شامل اعضای خانواده نیروهای افغان-آمریکایی، کودکانی که اجازه پیوستن به والدین خود را یافته‌اند، بستگان افغان‌های پذیرفته‌شده قبلی و ده‌ها هزار نفری هستند که در طول جنگ ۲۰ ساله برای دولت آمریکا کار کرده‌اند.

پیشنهاد:  مشاور فرمانده سپاه: تردید نباید کرد که آمریکا در حمله به «فردو» شکست خورد

گروه حامی پناهجویان «Afghan Evac» از ترامپ خواسته تا از وعده خود فراتر رفته و اقدامات واقعی انجام دهد.


بیشتر بخوانید:

قیمت افغانی به تومان و دلار امروز دوشنبه (30 تیرماه ۱۴۰۴)

کشف آثار تاریخی در پکتیکا: از مجسمه‌های سنگی تا سکه‌های قدیمی

سرنوشت نامعلوم بیش از یک میلیون مهاجر افغان در پاکستان

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=72527
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x