انتشار تصاویر زنده‌جان‌ها در رسانه‌های سرپل هم ممنوع شد

به گزارش ایراف، مرکز خبرنگاران افغانستان امروز (یکشنبه، ۲۹ تیرماه) در خبرنامه‌ای گفته است که این تصمیم دوشنبه، ۲۳ تیرماه، در جلسه هماهنگی سخنگویان اداره محلی طالبان در سرپل به خبرنگاران ابلاغ شده است.

بر بنیاد این خبرنامه، نماینده اداره محلی امر به معروف طالبان در این نشست تاکید کرده است که «نشر تصاویر زنده‌جان غیرقانونی است» و رسانه‌ها باید به این دستور عمل کنند.

پس از ابلاغ رسمی این دستور، اکثر مسئولان محلی طالبان در سرپل از گفت‌وگوی تصویری با رسانه‌ها خودداری می‌کنند.

در همین حال، تلویزیون ملی در سرپل پس از عملی‌سازی این قانون «تغییر ماهیت داده و به رادیو بدل شده است».

این در حالی‌است که پیش از این نشر تصاویر زنده‌جان در ۱۹ ولایت افغانستان شامل؛ قندهار، تخار، بادغیس، هلمند، ننگرهار، نورستان، فراه، نیمروز، بدخشان، بغلان، جوزجان، زابل، پروان، قندوز، بامیان، دایکندی، فاریاب، پنجشیر و لغمان رسما ممنوع شده بود.

مرکز خبرنگاران افغانستان از طالبان خواسته است با لغو این «دستور به شدت عقب‌گرایانه» فضای لازم برای فعالیت آزاد و بدون ترس رسانه‌ها را فراهم کند.

در اسفندماه ۱۴۰۲، منابع در ولایت قندهار خبردادند که هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان به مقام‌های این گروه دستور شفاهی داده است که مصاحبه تصویری نکنند.

پس از آن، این دستور برای نخستین‌بار در قندهار تطبیق شد و در ادامه به تدریج تا کنون در ۲۰ ولایت افغانستان عملی شده است.

پیش از این، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز گفته است که این قانون به تدریج سراسری خواهد شد.

طالبان در بیش از سه سال گذشته، محدودیت‌ و سرکوب گسترده‌ای را علیه رسانه‌ها در افغانستان اعمال کرده است.

اقدامات طالبان علیه رسانه‌ها، منجر به کنار رفتن روزنامه‌نگاران زیادی به ویژه زنان از این حرفه شده و شمار زیادی از رسانه‌ها نیز وادار به توقف نشرات‌ خود شده‌اند.

گروه طالبان در دوره نخست حکومت خود در افغانستان از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ خورشیدی، گرفتن عکس و فیلم و دیدن تلویزیون را نیز ممنوع کرده بود. این گروه نقاشی موجودات زنده و موسیقی را هم غیرشرعی و ممنوع اعلام کرده بود.

با این حال، در حال حاضر طالبان به طور گسترده از شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های دیداری تحت کنترل خود برای پخش تصاویر مقام‌های خود و اهداف تبلیغاتی خویش استفاده می‌کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=72495
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x