موج بازداشت زنان در کابل؛ طالبان و انتقادهای داخلی و خارجی به نقض حقوق بشر

به گزارش ایراف، روز چهارشنبه 25 تیر ماه تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهد زنان در مقابل نیروهای طالبان تجمع کرده و از جنگ‌جویان طالبان می‌پرسند:‌ «اولادهای ما را کجا بردید؟» در این تصاویر زنان خواهان آزادی بی‌قیدوشرط دختران خود هستند.

برخی از شهروندان کشور، این بازداشت‌ها را توهین‌آمیز و حمله به هویت و کرامت انسانی زنان توصیف و از بی اطلاعی نسبت به سرنوشت آنان ابراز نگرانی کرده‌اند.

شاهدان عینی می‌گویند: «در منطقه شهرنو، نزدیک مجید مال بیش از ۲۰ دختر و زن را محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان با رفتاری خشونت آمیز دستگیر و سوار خودروهایشان بردند.

بازداشت دختران و زنان توسط ماموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان واکنش‌های گسترده‌ای در میان شهروندان و مخالفان سیاسی و نظامی این گروه برانگیخته است.

جبهه آزادی افغانستان، اعلام کرده است که پس از این، محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان را مورد حملات نظامی و چریکی قرار خواهد داد. همچنین برخی سیاست‌مداران این اقدام طالبان را ناعادلانه و برخلاف مفهوم «غیرت افغانی» توصیف کرده‌اند.

جبهه آزادی افغانستان، در واکنش به بازداشت زنان و دختران در کابل، هشدار داده است که بازداشت و اختطاف زنان از سوی طالبان قابل توجیه و تحمل نیست.

این جبهه تاکید کرده است که این اقدام طالبان، نقض صریح حقوق بشری زنان و توهین به کرامت انسانی آنان است. همچنین هشدار داده که ماموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان، از این پس هدف حملات این جبهه خواهند بود.

همچنان عبدالرب رسول سیاف، رهبر پیشین جهادی، با انتقاد شدید از بازداشت زنان و دختران توسط طالبان در کابل، این اقدام را ناروا، خلاف «مروت انسانی» و «غیرت افغانی» دانسته‌ است. او می‌گوید: «دست‌درازی به زنان و بازداشت آنان توسط مردان نامحرم و انتقال‌ آنها به زندان‌هایی که زندانبانان آن مرد هستند، نه‌تنها با دین و شریعت مغایرت دارد، بلکه عزت اسلامی، غیرت افغانی و مروت انسانی را نیز پایمال می‌کند.»

پیشنهاد:  زنان افغان خواستار محاکمه همسر خلیلزاد به اتهام حمایت از طالبان شدند

برخی از شهروندان کشور نیز در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها نسبت به بازداشت دختران و زنان توسط طالبان واکنش نشان داده‌اند و این اقدام را «اهانت‌آمیز» و «حمله به هویت و کرامت انسانی» آنان توصیف کرده‌اند.

با این حال سیف‌السلام خیبر، سخنگوی وزارت امربه معروف و نهی از منکر طالبان گفته که مأموران زن این اداره تنها به زنان توصیه‌های دینی درباره حجاب ارائه می‌کنند و هیچ زنی به دلیل سرپیچی از حجاب بازداشت یا زندانی نشده است.

او تاکید کرده که آموزگاران زنِ مدرسه‌های دینی در بازارها و اماکن عمومی با زنان صحبت می‌کنند و پیام‌های دینی را منتقل می‌سازند.

سخنگوی طالبان ادعا کرده که اگر زنی برخلاف توصیه‌ها عمل کند، ابتدا از طریق پلیس زنانه به او اطلاع داده می‌شود و سپس به خانواده‌اش هشدار داده می‌شود، وی ادعا کرده که از خشونت و زندان خبری نیست.


بیشتر بخوانید:

انتقاد حزب سبز آلمان به اخراج به پناهجویان افغان: خطرناک و به معنای به رسمیت شناختن طالبان است

حمایت سازمان ملل از ۸۰ هزار کسب‌وکار زنان در افغانستان؛ ایجاد ۴۰۰ هزار شغل و بهبود زندگی ۲.۷ میلیون نفر

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=72435
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x