به گزارش ایراف، این روزنامه با نشر تصاویر دهها نفر از اعضای نیروهای امنیتی پیشین افغانستان گفته است که اسامی این نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان توسط کارشناسان مستقل این پرونده، جمعآوری شده و بر وضعیت اسفناک شهروندان افغانستان که با نیروهای انگلیسی و آمریکایی کار کردند، تأکید دارد.
بر اساس این گزارش، طالبان ادعا کردهاند که فهرست از این افراد همکار نیروهای انگلیس که توسط وزارت دفاع این کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی فاش شد، به دست آنان رسیده و از آن زمان تاکنون در حال جستجوی افراد شناسایی شده در این فهرست بودهاند.
تلگراف فاش کرده است که یک واحد از نیروهای ویژه طالبان معروف به «یرموک ۶۰» برای یافتن این افراد مأمور شده است. اما طالبان به صورت رسمی تاکنون در این باره چیزی نگفتهاند.
در این گزارش آمده است که این فهرست، متقاضیان طرح پناهندگی وزارت دفاع انگلستان را در خود داشت که پس از سقوط کابل در سال ۲۰۲۱ میلادی، قرار بود به شهروندان افغانستان که با نیروهای انگلیسی کار کرده بودند، پناه دهد.
اما تلگراف میگوید که بیش از ۲۰۰ سرباز ارتش و پلیس دولت پیشین افغانستان که از زمان افشای این اطلاعات مخفیانه توسط وزارت دفاع انگلستان توسط طالبان به قتل رسیدهاند، در یک پرونده نامشان ثبت شده است.
هنوز مشخص نیست که چه تعداد از افراد موجود در این فهرست توسط طالبان شناسایی، ردیابی و در نتیجه به قتل رسیدهاند.
چگونگی افشای اطلاعات هزاران همکار محلی نیروهای انگلیسی و خطر انتقام جویی طالبان
درز اطلاعات موضوع جدیدی نیست، اما گاهی اوقات ممکن است زندگی افرادی را به خطر بیندازد و به احتمال فراوان این مورد به خصوص یکی از آن موارد است.
آنچه که در مورد این درز اطلاعات فاش شده برای لرزه انداختن بر اندام صدها، شاید هزارها تن از مردم افغانستان که از انتقام طالبان بیمناک هستند، کافی است.
برای آن افراد که تاکنون به انگلیس رفتند، این درز اطلاعات بدان معناست که احتمالا تا زمانی که طالبان در قدرت هستند، نمیتوانند به کشور خود بازگردند.
برای ۶۰۰ نظامی حکومت سابق افغانستان و حدود ۱۸۰۰ نفر از وابستگان آنها که هنوز در این کشور هستند، این خبر به معنی آن است که تا زمانی که انگلستان به وعده خود برای خروج ایمن آنها از کشورشان عمل نکند، سخت بتوانند نفس راحتی بکشند.
باید گفت که اینها نتیجه حمله سایبری عمدی و پیچیده یک گروه هکری تحت حمایت یک دولت خارجی نبوده است.
این فاجعه، اشتباه غیرعمد یکی از کارکنان وزارت دفاع انگلستان گزارش شده است.
عملکرد افتضاح انگلیس در اسکان مجدد متحدان افغان
در حالی که با درز اطلاعات همکاران افغان دولت انگلیس آسیبپذیری این افراد چندبرابر میشود، این کشور بهصورت غیرمنتظره و بدون اطلاعرسانی قبلی، برنامههای اسکان مجدد متحدان افغان خود را متوقف کرده است. این تصمیم از طریق یک یادداشت توضیحی در مورد قوانین جدید مهاجرتی وزارت کشور انگلیس اعلام شده است.
برنامه «انتقال و کمک به شهروندان افغانستان» (ARAP) که از سوی وزارت دفاع انگلیس برای اسکان شهروندان افغانستانی که با نیروهای این کشور همکاری داشتند طراحی شده بود، به طور ناگهانی از ظهر روز سهشنبه، ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴ (۱ جولای ۲۰۲۵) بهروی درخواستهای جدید بسته شد. بر اساس قوانین جدید، تنها درخواستهایی که بین اول آوریل ۲۰۲۱ تا پیش از مهلت یادشده ارائه شده باشند، بررسی خواهند شد.
علاوه بر این، برنامه وزارت کشور انگلستان برای پذیرش پناهندگان آسیبپذیر و افغانهایی که همکار این کشور بودند، موسوم به «برنامه اسکان مجدد شهروندان افغان» (ACRS) نیز بهطور کامل بسته شده و دیگر هیچ درخواست جدیدی پذیرفته نمیشود.