متقی مبارزه طالبان با مواد مخدر را «تاریخی» توصیف کرد

به گزارش ایراف، بربنیاد خبرنامه وزارت خارجه طالبان که امروز (سه‌شنبه، ۲۴ تیرماه) انتشار یافته، در این دیدار، درباره اقدامات طالبان در زمینه جلوگیری از کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر و همچنین درمان معتادان، گفت‌وگوهای مفصلی صورت گرفت.

متقی تلاش طالبان را در زمینه مبارزه با مواد مخدر را تاریخی توصیف کرد و افزود که تمامی نهادها و نیروهای امنیتی با جدیت در این مبارزه دخیل‌اند و اجازه نخواهند داد که این پدیده بار دیگر جامعه و منطقه ما را متضرر سازد.

او همچنین از جامعه جهانی خواست تا در فراهم‌سازی فرصت شغلی جایگزین برای کشاورزان افغان، ایجاد منابع درآمد قانونی و توسعه دامداری، کشاورزی و تولیدات کوچک، با افغانستان همکاری کنند.

او نگرانی خود را از قاچاق مواد مخدر از بیرون از کشور ابراز کرد و آن را تهدیدی جدی برای افغانستان دانست و از جامعه بین‌المللی خواست که برای حل این مشکل اقدامات عملی انجام دهد.

خبرنامه افزوده، رئیس عملیاتی UNODC سفرش به افغانستان را مهم خواند و اقدامات طالبان در زمینه مبارزه با مواد مخدر را مثبت ارزیابی کرد.

در پایان نشست، هر دو طرف تأکید کردند که مبارزه با مواد مخدر باید غیرسیاسی باقی بماند، روحیه همکاری‌های انسانی حفظ شود و نشست‌ها درباره جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به نتایج عملی بینجامد.

این در حالی است پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، رهبر این‌ گروه طی فرمانی کشت و قاچاق مواد مخدر را ممنوع اعلام کرد.

اما بر اساس گزارش‌های منابع مردمی، طالبان در بخش مبارزه با مواد مخدر رویکرد قومی دارد.

پیشنهاد:  چشم‌انداز مبهم یک بحران پایدار؛ شناسایی حکومت طالبان راه حل نیست

ساکنان صفحات شمال افغانستان از جمله ولایات بدخشان و فاریاب همواره این ادعاها را مطرح و به عملکرد تیم‌های تخریب کشت خشخاش طالبان در این ولایت اعتراض کرده اند.

همزمان با این، گزارش اخیر دفتر سازمان ملل متحد برای مواد مخدر و جرم (UNODC) از افزایش نگران‌کننده مصرف مواد مخدر پرخطر در افغانستان خبر می‌دهد؛ گزارشی که نشان می‌دهد تا پایان سال ۲۰۲۳، بیش از ۲۷ هزار نفر از جمله زنان و کودکان به‌صورت مستقیم در مصرف این مواد دخیل بوده‌اند.

این گزارش که روز (چهارشنبه، ۴ تیرماه) در کابل منتشر شد، تصویر تکان‌دهنده‌ای از تلفات انسانی، تغییر الگوهای مصرف و چالش‌های درمان در سراسر افغانستان ارائه می‌دهد.

بر پایه این گزارش، تا پایان سال ۲۰۲۳، حدود ۲۷ هزار نفر در افغانستان در مصرف مواد مخدر پرخطر دخیل بوده‌اند که شامل ۲۶۷۰ زن و ۲۱۵۰ کودک زیر ۱۵ سال می‌شود. یافته‌ها نشان می‌دهد که آسیب‌پذیری‌های گسترده اجتماعی در میان مصرف‌کنندگان وجود دارد؛ طوری که نیمی از آنان از تحصیلات رسمی بی‌بهره‌اند، از هر پنج نفر یک نفر بی‌خانمان است و بسیاری برای تهیه مواد مخدر به کارهای شاقه یا فعالیت‌های غیرقانونی روی آورده‌اند.

مطالعه UNODC تأکید می‌کند که در حالی‌که مصرف سنتی چرس و تریاک کاهش یافته، استفاده از مواد مخدر پرخطر مانند شیشه و هیروئین افزایش یافته است؛ موادی که با تهدیدهای جدی مانند اعتیاد شدید، مصرف بیش‌ازحد، مسمومیت، بیماری‌های ساری، افسردگی، انزوا و آسیب‌های اجتماعی و روانی همراه هستند.


بیشتر بخوانید:

طالبان: عملکرد جهان در زمینه مبارزه با مواد مخدر ضعیف و مشکوک است

طالبان خواستار کمک جهان به مبارزه با مواد مخدر در افغانستان شد

پیشنهاد:  از واشنگتن به کابل: تلاش‌های مذبوحانه خلیلزاد برای لابی‌گری به نفع طالبان
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=71683
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x