به گزارش ایراف، اسحاقدار، وزیر خارجه پاکستان در آخرین سفرش به کابل در فرورین ماه امسال، از متقی دعوت کرد به اسلامآباد سفر کند.
در ۱۷ اردیبهشت ماه، هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان به امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه این گروه اجازه سفر به پاکستان را نداد.
آن سفر با وجود دعوت رسمی پاکستان با مخالفت رهبر طالبان به دلایلی که تاکنون مشخص نیست لغو شد اما چندی بعد سرپرست وزارت خارجه طالبان در نشست پکن شرکت کرد.
ٖامیرخان متقی و اسحاقدار در اول تیرماه در حاشیه پنجاهویکمین نشست وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول نیز دیدار کردند.
طالبان با پاکستان سطح روابط دیپلماتیک خود را از کاردار به سفیر ارتقا داده است. این امر پس از نشست سهجانبه وزیران خارجه طالبان، چین و پاکستان در پکن انجام شد.
در سالهای اخیر روابط پاکستان با طالبان پرتنش بوده است. مرزبانان دوطرف بارها در تورخم، دندپتان، اسپین بولدک و دیگر نقاط مرزی درگیر شدهاند.
همچنین، پاکستان دو بار عملیات هوایی بر خاک افغانستان انجام داد که با واکنش تند طالبان روبرو شد. پاکستان طالبان را متهم به همدستی با هند در حمایت از تحریک طالبان پاکستان و جداییطلبان بلوچ کرده است. در مقابل طالبان نیز پاکستان را متهم به حمایت از داعش میکند.
با این حال، اسحاق دار، اخیرا در سخنرانی خود در یک نشست منطقهای در کوالالامپور گفته که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، روابط رسمی دیپلماتیک میان دو کشور عملاً قطع شده و هیچ تعامل رسمی در سطح دولتها وجود نداشته است.
او مدعی شده که تلاشهای اسلامآباد برای ازسرگیری روابط با کابل تاکنون کارآمده نبوده است.
بیشتر بخوانید:
مرزهای ناآرام پاکستان با افغانستان | اسلامآباد نیروی تازه ایجاد میکند
فضلالرحمن: به رسمیتشناختن یکجانبه مرز دیورند توسط پاکستان قابل قبول نیست