به گزارش ایراف، این نهاد با انتشار بیانیهای گفت: ایران از امضاکنندگان کنوانسیون حقوق کودک است که بر اساس ماده ۲ آن، همه کودکان، صرفنظر از وضعیت اقامتی، بدون هیچ تبعیضی حق برخورداری از آموزش، امنیت و زندگی شایسته را دارند.
این بیانیه افزود: با این حال، هزاران کودک افغانستانی، از جمله دخترانی که سالها در ایران تحصیل کردهاند، بهدلیل سیاستهای اخراج جمعی و ممنوعیت ثبتنام در مدارس، از حق تحصیل محروم شدهاند. این محرومیت نهتنها آینده آنها را نابود میکند، بلکه آنها را در معرض خطر محرومیت کامل از تحصیل، ازدواج اجباری و بازگشت به افغانستانی تحت حاکمیت طالبان قرار میدهد.
کانون صنفی معلمان تهران تاکید کرد: مطابق ماده ۳ همین کنوانسیون، در تمام اقدامات مربوط به کودکان، منافع عالیه کودک باید در اولویت باشد. این شامل تصمیمات مربوط به اخراج یا بازگرداندن کودک نیز میشود.
این نهاد گفت: ماده ٦ کنوانسیون حقوق کودک نیز از کشورهای عضو میخواهد ایجاد حداکثر امکانات برای بقا و پیشرفت کودک را تضمین کنند. اخراج کودک به جایی که زندگی یا رشد او در خطر باشد، نقض این ماده است.
در بیانیه این نهاد همچنین آمده است: در ادامه تبلیغات رسانهای ضد افغانستانی و برچسبزنی که در سالهای اخیر به واسطه محافل راست افراطی طراحی و اجرا شده با استفاده از اثرات روانی جنگ دوازده روزه، با دادن آدرس غلط، با اتهاماتی بیاساس، آنها را بهعنوان «جاسوس» یا «عناصر نفوذ» معرفی میکنند که فضایی از ترس و تبعیض بیشتر ایجاد کرده است.
این نهاد افزود: وزارت کشور و دستگاههای امنیتی با تشدید اخراجها آنهم به بدترین شکل ممکن و قطع خدمات آموزشی، بیتفاوتی خود نسبت به سرنوشت نسلی که در صورت رشد و بالندگی در ایران میتوانستند پل ارتباطی بین دو ملت باشند را نشان دادهاند.
بیانیه کانون صنفی معلمان تهران ضمن اینکه خواهان ساماندهی محترمانه مهاجرین شده از دولت ایران خواست تا اخراج کودکان و خانوادههای افغانستانی که سابقه فعالیتهای خلاف قانون نداشتهاند را فورا متوقف و دسترسی همه کودکان به آموزش را بیقیدوشرط، تضمین نماید.
این نهاد در پایان نیز تاکید کرد که اجرای هیچ برنامه و سیاستی نباید آینده کودکان را نابود کند.
بیشتر بخوانید:
آموزشگاههای طالبان آماده جذب کودکان اخراج شده از ایران و پاکستان
هشدار سازمان جهانی بهداشت: زنان و کودکان بازگشته به افغانستان در معرض خطر شدید سلامتی هستند