راستی‌آزمایی؛ آیا ویدیوی آزار یک جوان مهاجر توسط جوانان ایرانی حقیقت دارد؟

اخیرا ویدیویی تکان‌دهنده از یک جوان منتشر شده که ظاهرا به پایه‌ای در کنار خیابان بسته شده و شماری از جوانان و نوجوانان ایرانی با خنده و هیاهو روی او زباله و دوغ و آب‌ هویج می‌ریزند و با او را تخم مرغ می‌زنند.

در ابتدا و اواسط این ویدیو یک نفر با صدایی متفاوت، شعارهایی علیه افغانستانی‌ها سر می‌دهد و می‌گوید که آن‌ها باید از ایران اخراج شوند. این صدا جایی در نیمه‌های این ویدیوی ۵۱ ثانیه‌ای می‌گوید: بچه افغانستان است.

شاید همین شعارها و کلمات موجب شده تا در شبکه‌های اجتماعی به ویژه صفحات مربوط به فعالان افغانستانی، این ویدیو به عنوان آزار خیابانی یک جوان مهاجر، وایرال شود و به عنوان نمونه ای از رفتار مهاجرستیزانه در ایران مطرح گردد.

براساس ارزیابی‌های انجام‌شده از سوی تیم راستی‌آزمایی ایراف، این ویدیو جدیدا در فضای مجازی منتشر شده و این امر، گمانه‌ها درباره قدیمی بودن آن را تا حدودی کاهش می‌دهد؛ اما در عین حال، به جز صداهایی که در ابتدا و اواسط این تصاویر به گوش می‌رسد، نشانه‌ دیگری که ثابت کند، جوان مورد آزار، افغانستانی است، دیده نمی‌شود.

نکته دیگری که بر ابهامات می‌افزاید این است که جوانان و نوجوانانی که اقدام به پرتاب تخم و زباله می‌کنند نیز این کار را با خنده و نشاط انجام می‌دهند و در خلال این اقدام، کلمات یا شعارهایی مبتنی بر نفرت نژادی علیه یک مهاجر، شنیده نمی‌شود.

علاوه بر این، صدایی که در ابتدا شعارهای افغان‌ستیزانه می‌دهد تا آخر ویدیو دیگر شنیده نمی‌شود که این امر، تردیدها درباره احتمال صداگذاری شدن ویدیو توسط گروه‌های مهاجرستیز یا ایران‌هراس را افزایش می‌دهد.

پیشنهاد:  ضرورت هماهنگی ایران و افغانستان در مقابله با جنگ رسانه‌ای دشمنان

یکی دیگر از موضوعاتی که به ابهام در این باره دامن می‌زند، رواج برگزاری «جشن تولد» هنجارشکنانه توسط برخی از جوانان است که در آن، فرد در سالروز تولدش توسط دوستان و رفقایش با ریختن زباله و رفتارهای مشابه، غافلگیر می‌شود و به شوخی مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد.

تیم راستی‌آزمایی ایراف نه توانست برای ابهامات مطرح شده در بالا پاسخ قاطعی دریافت کند و نه قادر به تایید اصالت این ویدیو شد.

با این حال، پایگاه خبری تحلیلی ایراف همان گونه که تاکنون علیه هرگونه مهاجرستیزی و ایران‌هراسی ایستاده و مبارزه کرده و هرگونه محتوای مبتنی بر نفرت نژادی را محکوم کرده و با راه‌اندازی کمپین‌هایی خواستار مجازات عوامل این اقدامات شده است، این بار نیز آماده دریافت مستندات بیشتر درباره این ویدیو است و از مخاطبان می‌خواهد در خصوص منبع اولیه انتشار آن و تایید هویت فردی که در این ویدیو مورد آزار و اذیب و اهانت قرار گرفته، از طریق مسیرهای ارتباطی ایراف، تماس بگیرند و محتوا و مستندات مورد نظر را ارسال کنند.


بیشتر بخوانید:

نخست‌وزیر طالبان خطاب به ایران: در روند اخراج مهاجران از «تدریج و تحمل» استفاده کنید

طلایی: نیازمند وزارتخانه موقت برای موضوع مهاجران هستیم | در برخورد با مهاجران نباید افراط کرد

درخواست کمک طالبان از نهادهای بین‌المللی برای مدیریت بحران بازگشت مهاجران از ایران 

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=71339
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x