به گزارش ایراف، خبرگزاری صدای خراسان، به نقل از منابع مطلع گزارش داد که حدود دو هفته پیش، تعدادی از دیپلماتهای طالبان وارد آلمان شده و مسئولیتهای اولیه نمایندگی افغانستان را بر عهده گرفتهاند.
این در حالیاست که پیشتر الکساندر دوبرینت، وزیر کشور آلمان اعلام کرده است که برای بازگرداندن «مجرمان افغان» به کشورشان، آلمان میتواند با طالبان وارد گفتوگو شود، حتی بدون بهرسمیتشناختن رسمی آنان.
او تأکید کرد که پذیرش یک نماینده طالبان در برلین به منظور تسهیل روند «اخراج مجرمان»، قابل بحث است.
دوبرینت روز جمعه در یک گفتوگوی ویژه با تلویزیون «ولت» گفت: «اگر طالبان یا افغانها نمایندگانی را به اینجا بفرستند، این میتواند حتی بدون بهرسمیتشناسی دیپلماتیک هم عملی باشد. من مشکلی ندارم اگر برای حل مشکلات، یک فرد رابط در محل داشته باشیم.»
او تصریح کرد که هدف اصلی، بازگرداندن «مجرمان خطرناک افغان» است.
او افزود: «علاقه ما این است که مجرمان خطرناک از این کشور به افغانستان اخراج شوند.» وزیر کشور آلمان گفت حاضر است برای رسیدن به این هدف، مستقیماً با طالبان گفتوگو کند.
در حالیکه یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان، هرگونه تماس رسمی با طالبان را رد کرده، دوبرینت اختلاف دیدگاه با او را رد کرد و گفت: «صحبت کردن با کسی به معنی بهرسمیتشناسی دیپلماتیک نیست. ما میتوانیم توافق داشته باشیم بدون اینکه آنها را بهرسمیت بشناسیم.»
او تأکید کرد که این توافق برای نگهداشتن طولانیمدت مجرمان اخراجی در بازداشت پس از پایان محکومیتشان ضروری است، چراکه برای بازداشت بیشتر، نیاز به توافق با کشور مبدأ وجود دارد.
از سوی دیگر، منابع معتبر رسانهای در آلمان فاش کردهاند که حامد کرزی، رئیسجمهوری پیشین افغانستان، در نقش «فردی با اختیار از سوی طالبان»، در یک دیدار محرمانه با مقامهای ارشد پیشین امنیتی آلمان در برلین شرکت کردهاست.
بهنوشته روزنامه آلمانی بیلد، این نشست در فضای بسته و محرمانه «چاینا کلاب» واقع در هوتل مجلل آدلون در برلین برگزار شده و اگست هانینگ، رئیس پیشین سرویس اطلاعات فدرال آلمان و منفرد استروالد، شهرساز برجستهی آلمانی نیز در آن حضور داشتهاند.
در این دیدار، بهنقل از هانینگ، تبادل نظر «عمیق و هدفمندی» پیرامون بازگرداندن مهاجران افغانستان از آلمان، چارچوبهای همکاری راهبردی آینده و نقش طالبان در این فرآیند صورت گرفته است.
هانینگ با تایید این ملاقات به بیلد گفتهاست: «اگرچه کرزی از سال ۲۰۱۴ دیگر در قدرت نیست، اما همچنان نقش محوری بهعنوان میانجی دارد.» او افزوده است که کرزی ارتباطات نزدیکی با حاکمان کنونی افغانستان دارد و از «اختیار لازم برای گفتوگو» با طرف آلمانی برخوردار است.
با این همه، تحولات اخیر نشاندهنده روندی تازه در روابط دیپلماتیک میان طالبان و آلمان است.
بیشتر بخوانید:
گزارشها از انزوای رهبر طالبان: ممنوعیت گوشیهای هوشمند و بازگشت به نامههای دستنویس
یخهای رابطه آب میشود: آمادگی آلمان برای میزبانی از هیئت طالبان