به گزارش ایراف، شاهین در این باره گفت: متأسفانه حکم دادگاه بینالمللی کیفری بیشتر رنگ سیاسی به خود دارد و زیر فشار و خواست جهتهای معلوم جهانی صادر شده است.
وی افزود که در بسیاری از کشورها نقض حقوق بشر رخ میدهد، اما این دادگاه از آنها چشمپوشی میکند.
شاهین تصریح کرد: پرسش اینجاست که چرا بی درنگ پس از بهرسمیتشناسی طالبان از سوی روسیه، چنین حکمی صادر شد؟ آیا این عکسالعمل کشورهای خاص در برابر این بهرسمیتشناسی نیست؟ اگر چنین است، انگیزه آن آشکارا و سیاسی است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این حکم میتواند انزوای بینالمللی طالبان را تشدید کند، گفت: «این تصمیم بیشتر بازتابی از پیوندهای قدرتهای جهانی است تا یک اقدام قضایی بیطرفانه».
این در حالی است که پیش از این، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در واکنش به این حکم گفته است «دیوان کیفری بینالمللی نهادی غربی و تحت نفوذ آمریکاست.
شاهین تاکید کرد که این احکام نمایشی سیاسی بیش نیست و کوچکترین تأثیری بر مواضع ما نخواهد داشت. ما همچنان به تعامل با کشورهایی که منافع مشترک دارند ادامه خواهیم داد.»
با این حال، کارشناسان معتقدند اگرچه اجرای فوری این حکم دشوار است، اما ممکن است کشورها را در تعامل با طالبان محتاطتر کند و میتواند به ابزاری برای فشار بر این گروه تبدیل شود و احتمالاً حمایت منطقهای از طالبان را تحت تأثیر قرار دهد.