یخ‌های رابطه آب می‌شود: آمادگی آلمان برای میزبانی از هیئت طالبان

به گزارش ایراف، الکساندر دوبریندت، وزیر کشور آلمان، در مصاحبه‌ای با تلویزیون «ولت» اعلام کرد که کشورش آماده است تا با طالبان برای اعزام نماینده به برلین و بازگرداندن زندانیان افغان توافق کند، بدون اینکه طالبان را به رسمیت بشناسد.

دوبریندت تأکید کرد که آلمان می‌خواهد از طریق توافق مستقیم با مقامات طالبان، روند بازگشت مجرمان افغان به کشورشان را تسهیل کند.

این طرح در حالی مطرح می‌شود که آلمان از سال گذشته اخراج اجباری مهاجران افغان را آغاز کرده و با انتقادهای بین‌المللی مواجه شده است.

وزیر کشور آلمان همچنین اشاره کرد که این کشور بدون به رسمیت شناختن طالبان، امکان فعالیت نماینده طالبان در برلین را بررسی می‌کند.

یوهان وادفول وزیر امور خارجه آلمان، تأکید کرد که فراتر از تماس‌های فعلی، هیچ رابطه رسمی با طالبان وجود نخواهد داشت.

اخراج مهاجران افغان از آلمان و روابط دو کشور پس از تسلط طالبان

آلمان در اوت ۲۰۲۴ اولین گروه متشکل از ۲۸ مهاجر افغان را که به عنوان مجرمان محکوم‌شده شناخته می‌شدند، به افغانستان بازگرداند. این اولین اخراج پس از تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱ بود.

این اقدام با میانجیگری قطر و از طریق یک پرواز چارتر قطر ایرویز از فرودگاه لایپزیگ به کابل انجام شد. به هر فرد اخراج‌شده هزار یورو پرداخت شد. در میان اخراج‌شدگان، افرادی با سوابق جنایی سنگین مانند شرکت در تجاوز گروهی به یک دختر ۱۴ ساله و فردی با ۱۶۰ محکومیت جنایی حضور داشتند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، این اقدام را «پیامی قوی به مجرمان خارجی» دانست و تأکید کرد که اخراج‌ها ادامه خواهد یافت.

پیشنهاد:  طالبان کودتای ۷ ثور را محکوم و انقلاب ۸ ثور را ستایش کرد

نانسی فایزر، وزیر داخله پیشین آلمان، اعلام کرد که این اخراج‌ها به دلیل تهدیدات امنیتی انجام شده‌اند، به‌ویژه پس از حملات مرگبار توسط مهاجران در شهرهای آلمان.
برخی احزاب آلمانی مانند حزب سبز از اخراج مجرمان استقبال کردند، اما تأکید کردند که این به معنای آغاز اخراج گسترده افغان‌های غیرمجرم نیست.

پس از تسلط طالبان در اوت ۲۰۲۱، آلمان سفارت خود در کابل را تعطیل و تمامی روابط دیپلماتیک رسمی با طالبان را قطع کرد. با این حال، ارتباطات محدود از طریق دفتر نمایندگی در دوحه ادامه یافت. آلمان بارها تأکید کرده است که طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد و هرگونه تعامل با آنها صرفاً برای حل مسائل فنی مانند اخراج مهاجران یا مسائل امنیتی است.

الکساندر دوبرینت، وزیر داخله جدید آلمان، اعلام کرد که گفت‌وگوها با کشورهای ثالث مانند ازبکستان برای تسهیل اخراج بیشتر مهاجران افغان در جریان است.
آلمان در نظر دارد پروازهای بیشتری برای اخراج مهاجران افغان با سوابق جنایی ترتیب دهد، اما هنوز جزئیات آن مشخص نشده است.

آلمان پس از تسلط طالبان، سیاست سختگیرانه‌ای در قبال مهاجران افغان در پیش گرفته است، از تعطیلی سفارت تا اخراج مجرمان. با این حال، این کشور تأکید دارد که به دنبال عادی‌سازی روابط با طالبان نیست و اخراج‌ها صرفاً برای مقابله با تهدیدات امنیتی انجام می‌شود. در آینده، احتمال افزایش اخراج‌ها با همکاری کشورهای ثالث وجود دارد.


بیشتر بخوانید:

معاون پزشکیان: رعایت کرامت مهاجران، مهم است | مطالبات حقوقی اتباع پی‌گیری می‌شود

طالبان: مدیریت بحران مهاجران نشانه بلوغ سیاسی است؛ درخواست کمک فوری از جامعه جهانی

دیدار محرمانه کرزی با مقام‌های پیشین آلمان فاش شد

پیشنهاد:  المرصاد: پاکستان به گروه‌های مخرب همانند داعش پناهگاه و تجهیزات داده است
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=71173
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x