به گزارش ایراف، زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده صبح امروز شنبه ۲۱ تیر در جریان دومین روز از سفر خود به استان خراسان رضوی با حضور در مهمانشهر تربت جام از نزدیک در جریان روند زندگی اتباع افغانستانی مهاجر در این اردوگاه مراقبتی و همچنین روند خروج اتباع غیرمجاز قرار گرفت.
بهروز آذر در جریان بازدید اظهارداشت: در این روزهای اخیر شاهد خروج مهمانانی از کشورمان هستیم که متاسفانه نتوانسته بودند به صورت قانونی در کشور حضور داشته باشند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: برای دولت بسیار مهم است که این عزیزان که همیشه برادران و خواهران ما بودند در نهایت عزت و کرامت و احترام بتوانند به وطن خود بازگردند و در کشور خودشان واسطه خیر باشند.
او خاطرنشان کرد: هدف از بازدید من از مرز دوغارون این است که مطمئن بشویم روند خروج اتباع با همان نگاه و اهدافی که در تمامی این ۴۶ سال در کشور ما وجود داشته و همه مسئولین دغدغه آن را داشتند، به صورت دقیق انجام میشود. البته من مطمئنم همین است و روند خروج اتباع غیرمجاز به شکل دقیق اجرا میشود.
بهروز آذر ادامه داد: شاید هیچ کاری نباشد که خطا نداشته باشد، اما تلاش برای رفع تمام این موارد است و حتی یک مورد جزئی نیز مورد پذیرش نیست. از این رو امیدوارم در این سفر هم اگر نقصان و خطاها و اشکالاتی وجود دارد بتوانیم دقیق شناسایی کنیم، این مشکلات بررسی شده و برایش راهکارهای فوری تدوین شود. کما اینکه در این مدت همین روند بوده است. انشاالله عزیزان ما با آرامش بیشتری و در نهایت سلامت بتوانند به موطن اصلی خود برگردند.
معاون رئیس جمهور گفت: حالا هم که روند خروج اتباع غیرمجاز از کشور آغاز شده، دغدغه دولت، خروج اتباع حتی اتباع غیرمجاز با حفظ شأن و کرامت انسانی آنهاست.
به مرز آمدم تا از نزدیک شاهد روند خدمترسانی باشم
بهروزآذر در ادامه افزود: گزارشهای متعددی داشتیم که همه همکاران ما تلاش میکنند تا بتوانند این خدمات را به نحو احسن انجام دهند، اما باز هم من امروز به مرز آمدم تا از نزدیک شاهد این موضوع باشم. قدردان زحمات همه همکاران در ارتش، نیروهای مرزبانی، یگان مرزی، فرمانداری، نیروهای انتظامی، استاندار، شهردار و همه عزیزانی که در کل استان خراسان رضوی این خدمات را ارائه میدهند، هستیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: من امروز مسائل و مشکلاتی را که ممکن است وجود داشته باشد و برای حل آنها نیاز است که از تهران اقداماتی انجام شود، از نزدیک بررسی میکنم تا بتوانیم آنها را برطرف کنیم. در حال حاضر ما این طرف مرز مشکل جدی نداریم؛ البته هجوم و حضور افراد بسیار زیاد است، بهخصوص در ایامی که متأسفانه شاهد تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی بودیم، میزان خودمعرفبودن مهاجرین به این مرکز افزایش پیدا کرده بود، اما دوباره به حالت عادی بازگشت.
مشکل اصلی مهاجرین آن طرف مرز در موطن خودشان است
وی اضافه کرد: مشکل اصلی مهاجرین آن طرف مرز در موطن خودشان است که امیدواریم با رایزنیهایی که با والی منطقه و خیرین افغانستانی که سالها در ایران بودند، انجام میشود، شرایط آن طرف مرز برای تردد و انتقال این افراد به سرزمین خودشان فراهم شود و بتوانند زندگی بسیار خوبی را مجدد شروع کنند.
بهروزآذر با بیان اینکه همه تلاش ما این است که بتوانیم این روند را با کمترین مشکل انجام دهیم، عنوان کرد: امیدواریم این افراد با تجربه خوبی کشور را ترک کنند، این تجربه بههرحال دردناک است. صف کامیونهای طولانی در اینجا قابلمشاهده است. این افراد وسایل دارند و باید همه را از مرز عبور دهند. ما تلاش میکنیم که این رنج به حداقل برسد و بهجز رنج دوری از ایران، رنج دیگری نداشته باشند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: اتباع برای بردن لوازم خود هیچ مشکلی ندارند. هر وسیلهای بخواهند میتوانند خارج کنند. با هماهنگی که با مرز انجام شده، هیچ تفتیشی از کامیونهایی که حامل وسایل این عزیزان است، انجام نمیشود. متأسفانه برخی از شهروندان نامهربانی کردند یا احتمالاً بیاطلاع هستند و ممکن است پول رهن این عزیزان را پس نداده باشند.
مهاجرین نگران نباشند، پیگیر مطالبات آنها هستیم
وی افزود: این مهاجران اصلاً نگران نباشند، دفتر حقوقی بخش اتباع در خدمت آنهاست، میتوانند مدارک و اسناد خود را الان در مرز تحویل دهند یا وقتی از مرز رد شدند به کنسولگری مراجعه کنند، ما ادعای حقوقی آنها را بررسی میکنیم و پول را به آنها برمیگردانیم. اصلاً راضی نیستیم ذرهای از حق زیست این عزیزان ما و زندگی شرافتمندانه آنها پایمال شود.
بهروزآذر گفت: متأسفانه ما بیش از این، امکان میزبانی این عزیزان را نداریم و برای خود ما هم خوشایند نیست، اما واقعیتی است که باید آن را بپذیریم. چارهای جز این نداریم و دوست داریم که به این عزیزان بگوییم که ما همچنان با شما خواهر و برادر هستیم، هرجای این جهان باشیم. امیدواریم که بتوانند با سرعت بیشتر وارد این فرایند شده و با حداقل فشار و کاهش و آرامش خارج شوند.
بیشتر بخوانید:
طالبان: مدیریت بحران مهاجران نشانه بلوغ سیاسی است؛ درخواست کمک فوری از جامعه جهانی
نخستوزیر طالبان خطاب به ایران: در روند اخراج مهاجران از «تدریج و تحمل» استفاده کنید