در همین رابطه، محمدحسن قدیری ابیانه؛ سفیر پیشین ایران در ایتالیا، استرالیا و مکزیک در گفتگوی ویژه با ایراف میگوید: بیشتر جواسیس، ایرانی بودند و اتباع افغان، اوکراین، هند و جمهوری آذربایجان درصد کمی را شامل میشوند که البته همه این افراد، مجازات های سختی در انتظارشان است؛ اما نباید جرم یک مجموعه را به همه یک ملت تعمیم داد.
محمد حسن قدیری ابیانه، دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، مکزیک و استرالیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایراف با اشاره به موضوع حضور اتباع غیرمجاز در کشور، اظهار داشت: برخی اتباع افغانستانی به صورت قانونی درخواست ویزا کرده و در ایران حضور پیدا می کنند که ما بسیار خرسندیم از اینکه کمکحال برادران و خواهران افغانستانی خود هستیم و متقابلاً نیز این عزیزان در مسائل کاری به ما کمک می کنند، اما در همه کشورهای دنیا رفتار قاطعی با مهاجرین غیرقانونی دارند.
قدیری ابیانه ادامه داد: به دلیل وجود مرزهای گسترده با کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان که بعضاً دچار ناامنی هستند شاهد ورود بسیار گسترده مهاجرین غیرقانونی و به اصطلاح قاچاقی از این کشورها به داخل مرزهای ایران هستیم، در حالی که ما شرایط و پتانسیل پذیرش این میزان مهاجر را اساسا نداریم، این مهاجرین وقتی غیرقانونی وارد کشور می شوند شناسایی نمی شوند و وقتی تخلفی مرتکب می شوند نیز قابل شناسایی نیستند. فلذا ضمن اینکه درک می کنیم این عزیزان در افغانستان مشکلات عدیده اقتصادی و امنیتی داشتند و برادران و خواهران مسلمان ما هستند که اشتراکات تاریخی، فرهنگی و مذهبی زیادی با ما دارند، اما حضور غیرقانونیشان بعضا ایران را دچار مشکلات امنیتی کرده است، البته این مسئله مختص مهاجرین افغانستانی نیست و در مهاجرین ایرانی به سایر کشورها نیز مشاهده میشود.
نقش اتباع افغانستان در سازندگی ایران
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: من شخصا افغانهای زیادی را می شناسم که افراد مفیدی برای ایران هستند و بسیاری از سازندگی های کشور محصول کار این افراد است، اما متاسفانه برخی از تخلفات و جرایمی هم که در کشور صورت می پذیرد مربوط به برخی از افغان ها است. البته وضعیت به نحوی است که وقتی یک تبعه تخلفی مرتکب می شود این به پای همه اتباع نوشته میشود؛ کما اینکه اگر یک روحانی مرتکب تخلفی شود به پای همه جامعه روحانیت نوشته میشود.
ضرورت تحصیل اتباع افغانستانی در ایران
عضو شورای بین المللی فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: معتقدم افغانهایی که وارد کشور شدهاند خودشان و فرزندانشان باید در کشور ما تحصیل کنند هرچند این موضوع برای ما هزینه دارد. بالاخره مردم و کشور افغانستان به تحصیلکردههایی نیازمند است که بتوانند با استفاده از آنها به توسعه دست پیدا کند. اگر یک افغانستانی، بیسواد به ایران می آید باید باسواد به کشورش برگردد. مکررا به افغانهایی که با آنها در ارتباط بودم گفتهام که بروید و سواد بیاموزید.
این فعال سیاسی درباره رویدادهای امنیتی دوران جنگ و نقش اتباع خارجی در آن هم بیان داشت: اسرائیل اخیرا تلاشهایی داشته است تا اتباعی از کشورهای اوکراین، هند، عراق، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و افغانستان را به استخدام خود دربیاورد تا علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام به جاسوسی و فعالیت های تروریستی کنند. برخی از اطلاعاتفروشان به موساد حتی ایرانی هستند که برای تولید و استفاده از ریزپرندهها آموزش هم دیدهاند.
وی افزود: برخی از این اتباع که با اسرائیل همکاری کردند اگر در کشورهای خودشان هم باشند علیه مردم و کشورشان اقدام میکنند. افغانهایی که با آمریکا همکاری می کردند خائن به وطن خود هم هستند.
قدیری ابیانه خاطرنشان کرد: افغانهایی هم بودند که با امریکاییها برای شکنجه مردم افغانستان و ترورهای هدفمند همکاری می کردند. ما هم در ایران ایرانی هایی داریم که به کشور خود خیانت می کنند و با اسرائیل و آمریکا علیه مردم خود همکاری می کنند.
اعضای لشکر فاطمیون باید تابعیت بگیرند
کارشناس مسائل سیاسی در خصوص خدمات لشکر فاطمیون افغانستان به محور مقاومت هم گفت: اعضای لشکر فاطمیون برای ما خیلی عزیز هستند و من معتقدم که اگر این عزیزان مایل بودند تابعیت ایرانی بگیرند. ما در کشورمان از یک سو با سازمان تروریستی مجاهدین خلق مواجه هستیم که ۱۷ هزار ترور در کشور انجام دادند و از سوی دیگر، مدافعان حرم و وطن را داریم که جان خود را برای امنیت ایران دادند. بنابراین نمی توانیم همه را با یک زاویه دید قضاوت کنیم، این مسئله نسبت به افغان ها هم صدق می کند. افغان های شریفی هستند که برای دفاع از میهن اسلامی، جانفشانی می کنند و از سوی دیگر، افغان های خائنی هم هستند که با آمریکا علیه ملت خود همکاری می کنند. افغانهای درستکار و حامی محور مقاومت در ایران و افغانستان کم نیستند و من شخصا خیلی از این افراد را میشناسم.
مهاجرستیزی پروژه آمریکا و اسرائیل
کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: امریکا، اسرائیل و کشورهای اروپایی به هر نحوی سعی دارند به مسئله مهاجرستیزی دامن بزنند؛ به نحوی که افغانها را در بین مردم ما بد جلوه دهند، البته ما به مسائل نژادی اعتقادی نداریم، همه ابنای بشر هستیم و برتری اقوام به ایمانشان است.
او افزود: در برههای، وضعیت امنیتی کشور افغانستان بسیار نا به سامان بود، اما هم اکنون وضعیت امنیتی به ثبات نسبی رسیده و افغان ها با فرهنگ کاری که دارند به خوبی می توانند کشور خود را توسعه بدهند.
وی در خصوص تعامل اقتصادی ایران و افغانستان خاطرنشان کرد: ما قطعا دوست نداریم کسانی که به افغانستان برمی گردند دچار مشکلات اقتصادی و گرسنگی شوند، اما آمادگی داریم روابط اقتصادی را به نحوی با افغان ها توسعه بدهیم که بتوانند در سازندگی و توسعه کشور خود موفق باشند
افغانستیزی در ایران، ایرانهراسی در افغانستان
او ادامه داد: تبلیغات سوء صرفا در ایران علیه افغان ها نیست، بلکه در افغانستان نیز علیه ایرانیان است. کلیه کسانی که در ایران و افغانستان علیه دو ملت تبلیغات می کنند باید مورد مواخذه قرار گیرند تا به وحدت دو ملت آسیبی نرسد.
دیپلمات سابق ایران گفت: ما در خصوص جواسیس باید یادآور شویم بیشتر جواسیس ایرانی بودند و اتباع افغان، اوکراین، هند و جمهوری آذربایجان درصد کمی را شامل می شوند که همه این افراد مجازات های سختی در انتظارشان است، ما باید تفکیک قائل شویم؛ چون تعدادی افغانستانی، خودفروشی کردهاند نمی توانیم همه افغان ها را جاسوس بدانیم.
در جنگ دوازده روزه با اسرائیل و آمریکا همه مردم افغانستان از هدف قرار گرفتن تل آویو، خوشحال بودند و دولت افغانستان نیز موضع بسیار خوبی اتخاذ کرد.
بیشتر بخوانید:
معاون پزشکیان: رعایت کرامت مهاجران، مهم است | مطالبات حقوقی اتباع پیگیری میشود
اخراج مهاجرین و تاثیر زودهنگام آن بر فعالیت کارخانههای تولیدی ایران