یاراحمدی: طالبان تضمین کرده‌اند که اتباع اخراج‌شده دوباره به ایران بازنمی‌گردند

به گزارش ایراف، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور جمعه ۲۰ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور در مرز دوغارون از روند بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان بازدید و با حضور در یک نشست خبری به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

یاراحمدی در ابتدای این نشست اظهارداشت: در ملاقات‌های رسمی و غیررسمی که با مقامات افغانستان داشته‌ایم آنها تضمین داده‌اند که اتباع اخراج‌شده مجدداً به ایران بازنگردند.

یاراحمدی ادامه داد که از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۷۷۲ هزار تبعه افغانستانی از طریق گذرگاه‌های مرزی دوغارون، میلک و ماهیرود به سمت کشورشان بازگشته‌اند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵۰ هزار نفر بیشتر است.

یاراحمدی با بیان اینکه برگه‌های سرشماری باطل شده و اعتباری ندارد گفت: ۱۵ تیرماه پایان این طرح بوده است. به دفاتر کفالت اعلام شده به افرادی که برای خروج مراجعه می‌کنند همکاری کنند.

این مقام وزارت کشور تاکید کرد: ما باید نزدیک به ۳ میلیون نفر را در کشور حفظ کنیم و ۳ میلیون و ۱۰۰هزار نفر از کشور خارج شوند. بیش از دو میلیون نفر از این افراد دارای برگه سرشماری هستند.

او با اشاره به اینکه ما در ایران قوانین مشخصی برای افرادی که با ویزا وارد کشور می‌شوند داریم افزود: کسی که با روادید گردشگری وارد کشور می‌شود امکان اشتغال ندارد. صرف داشتن روادید به معنای مجاز بودن برای انجام هرکاری نیست.

او در ادامه افزود: به مردم افغانستان توصیه می‌کنیم که با بازگشت به کشور خود و اخذ مدارک هویتی، به عنوان یک شهروند عادی با دریافت ویزا و به صورت قانونی به ایران سفر کنند.

پیشنهاد:  ۲هزارو ۱۴۰ نفر از اتباع خارجی مجاز جذب کلاس‌های سوادآموزی می‌شوند

این مقام وزارت کشور ادامه داد: زمینه صدور مدارک شناسایی برای افرادی که مدارک خود را به همراه ندارند، در اردوگاه فراهم است و با ثبت اثر انگشت، تمامی مشخصات وی قابل مشاهده خواهد بود. اما صدور پاسپورت از طریق نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان ممکن است. در مورد اتباع قانونی نیز تمام کسانی که دارای اقامت و کارت آمایش‌ هستند می‌توانند بدون مشکل در ایران باشند.

او در ادامه در رابطه با ثبت نام دانش‌آموزان اتباع برای سال تحصیلی آینده در مدارس گفت: اتباع مجاز می‌توانند با مراجعه به دفاتر کفالت و با اخذ برگه ثبت‌نام فرزندان خود را در مدارس ثبت‌نام کنند.

یاراحمدی تصریح کرد: البته پیش‌بینی می‌شود که در سال تحصیلی آینده ما شاهد کاهش دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس کشور باشیم.

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با بیان اینکه افغانستانی‌ها همچون دیگر اتباع خارجی، توانایی سرمایه‌گذاری در ایران را با پشت سرگذاشتن مراحل قانونی خواهند داشت، گفت: آن دسته از مهاجران افغانستانی که این روزها به کشورشان باز می‌گردند، می‌توانند برای حل و فصل اختلافات خود در مدت زمان زندگی در ایران به سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های ایران در افغانستان مراجعه کنند.

یاراحمدی با تاکید بر اینکه ما به دنبال یک افغانستان قوی هستیم و معتقدیم اتباع کشور همسایه می‌توانند وطن خود را بسازند، گفت: روابط ما با افغانستان روابط عمیقی است‌.

وی با اشاره به شرایط فوق‌العاده کشور در روزهای گذشته بیان کرد: به دلیل همین شرایط، برخی از اتباع بدون مراجعه به اردوگاه‌ها به مرزها رجوع کردند و همین باعث ازدحام جمعیت در خروجی‌های زمینی کشور شد. خوشبختانه در خراسان رضوی زمینه بازگشت اتباع از مرز دوغارون به خوبی انجام شد و دستگاه‌های اجرایی، نظامی و مردمی بسیج شدند.

پیشنهاد:  یاراحمدی: بحران‌ جهانی مهاجرت نباید موجب کاهش توجه سازمان ملل به پناهندگان افغان در ایران شود

‌رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: اتباع و مهاجران افغانستانی که به صورت خودمعرف اقدام به ترک کشور می‌کنند، از تسهیلات ویژه برخوردار خواهند شد. در برخی استان‌ها مانند خراسان رضوی، نزدیک به ۷۰ درصد از اتباع افغانستانی به صورت داوطلبانه برای خروج از کشور اقدام کرده‌اند. افرادی که به‌ صورت غیرقانونی در ایران حضور دارند و دستگیر شوند، در لیست سیاه قرار گرفته و برای سال‌ها از دریافت ویزای ورود به ایران محروم خواهند شد.

یاراحمدی به نگرانی‌های مهاجران درباره مسائل مالی و حقوقی اشاره و بیان کرد: ادارات کل اتباع در استان‌ها آمادگی دارد تا با تشکیل هیات‌های حل اختلاف، مشکلات آنان را بدون نیاز به هزینه‌های قضایی پیگیری کنند. البته محدودیتی برای خروج وجوه نقد توسط اتباع افغانستانی وجود ندارد، اما باید ضوابط گمرکی رعایت شود.

وی با اشاره به امکان بازگشت اتباع پس از خروج، اضافه کرد: هر تبعه خارجی می‌تواند با داشتن گذرنامه معتبر برای دریافت ویزا اقدام کند، اما تصمیم نهایی با دولت ایران است. ایران سال‌ها به اتباع افغانستانی اجازه استفاده از تسهیلات را داده، اما با ثبات نسبی در افغانستان، دیگر ادامه این روند ضرورتی ندارد.

یاراحمدی در خصوص شکایت‌های برخی اتباع درباره برخورد نامناسب در مسیر خروج، گفت: مکانیسم شکایت مانند اتباع ایرانی وجود دارد و آنها می‌توانند به مراجع قضایی مراجعه کنند.

او ادامه داد: متاسفانه سازمان‌های بین المللی تاکنون در راستای کمک‌های بشردوستانه و طرح بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی از ایران هیچگونه کمکی نکرده‌اند.


بیشتر بخوانید:

نخست‌وزیر طالبان خطاب به ایران: در روند اخراج مهاجران از «تدریج و تحمل» استفاده کنید

پیشنهاد:  یک جامعه شناس: ایران یک مفهوم فرهنگی است نه یک مفهوم تباری

درخواست کمک طالبان از نهادهای بین‌المللی برای مدیریت بحران بازگشت مهاجران از ایران 

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=71057
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x