دیدار محرمانه کرزی با مقام‌های پیشین آلمان فاش شد

به گزارش ایراف، به‌نوشته‌ روزنامه‌ آلمانی بیلد، این نشست در فضای بسته و محرمانه‌ «چاینا کلاب» واقع در هوتل مجلل آدلون در برلین برگزار شده و اگست هانینگ، رییس پیشین سرویس اطلاعات فدرال آلمان و منفرد استروالد، شهرساز برجسته‌ آلمانی نیز در آن حضور داشته‌اند.

در این دیدار، به‌نقل از هانینگ، تبادل نظر «عمیق و هدفمندی» پیرامون بازگرداندن مهاجران افغانستان از آلمان، چارچوب‌های همکاری راهبردی آینده و نقش طالبان در این فرآیند صورت گرفته است.

هانینگ با تایید این ملاقات به بیلد گفته‌است: «اگرچه کرزی از سال ۲۰۱۴ دیگر در قدرت نیست، اما همچنان نقش محوری به‌عنوان میانجی دارد.»

او افزوده است که کرزی ارتباطات نزدیکی با حاکمان کنونی افغانستان دارد و از «اختیار لازم برای گفت‌وگو» با طرف آلمانی برخوردار بوده است.

روزنامه‌ بیلد همچنین گزارش داده که قرار است حامد کرزی در ماه آگوست بار دیگر به برلین سفر کند تا روند این گفت‌وگوها را پی بگیرد.

در حالی‌که مقامات رسمی دولت آلمان تاکنون درباره‌ این دیدارها اظهار نظری نکرده‌اند، اما به گزارش رسانه‌های آلمانی شواهد نشان می‌دهد که کرزی عملاً به‌عنوان «فرستاده‌ غیررسمی طالبان» در اروپا عمل می‌کند و به‌واسطه‌ روابط قدیمی‌اش با نهادهای غربی، در حال گشودن کانال‌های تازه برای تعامل میان طالبان و دولت‌های اروپایی‌ است.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرند که به نقل از رسانه‌ «بهوردن‌اشپیگل»، از جمعه‌ گذشته (۱۳ تیر)، دو فرستاده‌ رسمی طالبان نیز برای ارزیابی زمینه‌های همکاری با دولت آلمان در برلین حضور دارند.

در حالی‌که هویت این دو فرستاده‌ رسمی طالبان هنوز اعلام نشده، برخی گمانه‌زنی‌ها کرزی را به‌عنوان بازیگری کلیدی در این روند معرفی می‌کنند؛ نه در جایگاه نماینده‌ رسمی، بلکه در نقش تسهیل‌گر و میانجی نزدیک به طالبان که با «اختیارات غیررسمی» وارد گفت‌وگو شده‌است.

پیشنهاد:  طالبان برای بازگشت مهاجران از ایران مهلت خواست؛ ساخت ۴۶ شهرک ویژه مهاجرین در افغانستان

در محور اصلی گفت‌وگوها، موضوع «بازگشت انسانی و منظم مهاجران افغانستان» از آلمان به‌چشم می‌خورد؛ موضوعی که دولت جدید آلمان به‌ویژه در پی فشارهای سیاسی داخلی، آن را در اولویت قرار داده است.

کرزی در این دیدار تاکید کرده است که بازگرداندن مهاجران تنها در صورتی ممکن است که کرامت انسانی آنان رعایت شود.

طالبان نیز، به‌نقل از هانینگ، وعده داده‌اند که «راه‌حل‌های سازنده‌ای» برای این روند ارائه کنند.

در همین چارچوب، منفرد استروالد، شهرساز آلمانی حاضر در نشست، پیشنهاد داده‌است که سکونتگاه‌های جدیدی برای مهاجران بازگشتی از آلمان در افغانستان ساخته شود؛ این خانه‌ها نه در کابل و نه در مناطق ناامن، بلکه در مناطقی احداث خواهند شد که فرصت‌های آموزشی و شغلی در آن‌ها مهیا باشد.

در این نشست همچنین درباره‌ بحران اقتصادی و کمبود سرمایه‌گذاری در افغانستان گفت‌وگو شده‌است.

به‌گفته‌ بیلد، یکی از انگیزه‌های مهم طالبان برای گسترش تعامل با آلمان، امکان بهره‌برداری از منابع طبیعی غنی افغانستان در چارچوب همکاری‌های اقتصادی دوجانبه است.

آلمان نیز که با فشار سیاسی داخلی برای اخراج مهاجران مظنون به تهدید امنیتی و مجرمان روبروست، به‌دنبال یافتن مسیرهایی برای ازسرگیری بازگرداندن مهاجران افغانستان به کشورشان است.

بازگرداندن مهاجران افغانستان از آلمان، از زمان سقوط کابل در آگوست ۲۰۲۱ متوقف شده بود و نخستین پرواز ویژه‌ اخراجی‌ها در میانه‌ سال ۲۰۲۴، با همکاری قطر انجام شد و ۲۸ تن را شامل می‌شد.

بر اساس داده‌های رسمی دولت آلمان تا ژانویه ۲۰۲۵، ۱۱ هزار و ۴۲۳ مهاجر افغانستان مشمول حکم اخراج بوده‌اند.

در فاصله‌ سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱، بیش از ۱٬۰۰۰ مهاجر افغانستان در پروازهای گروهی از آلمان به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

پیشنهاد:  ابراز نگرانی ‏وزیر خارجه طالبان از اخراج مهاجران افغانستانی از ایران در فصل گرما

حامد کرزی از زمان سقوط جمهوری، به‌عنوان یکی از معدود چهره‌های سیاسی پیشین در کابل باقی ماند و همواره خواهان تعامل با طالبان بوده‌است.

او پیش‌تر نیز به دلیل مواضع نرم‌اش در قبال طالبان مورد انتقاد شماری از نیروهای دموکراتیک، جامعه مدنی و مردمان افغانستان قرار گرفته‌است.

دیدار کرزی به عنوان فرستاد غیررسمی طالبان با مقام‌های پیشین آلمان در حالی مطرح می‌شود که هفته گذشته رویترز گزارش داد؛ الکساندر دبرینت، وزیر کشور آلمان، در اظهاراتی در مورد لزوم اخراج مجرمان اهل افغانستان، خواستار توافق مستقیم با طالبان شد.

این مقام آلمانی در گفت‌وگو با مجله فوکوس که چهارشنبه ۱۱ تیرماه منتشر شد، اعلام کرد که قصد دارد مستقیما با طالبان برای پذیرش مهاجران افغان که از آلمان اخراج می‌شوند، توافق کند.


بیشتر بخوانید:

حکم دادگاهی در آلمان: دولت موظف است برای اتباع پذیرفته‌شده افغان روادید صادر کند

انتقاد کرزی از پاکستان: به جای موشک‌ها مراکز فرهنگی‌تان را «غوری» و «غزنوی» بنامید

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=71010
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x