وی افزود که جنگها بهطور طبیعی با تبعات اقتصادی قابل توجهی همراه هستند. ایشان در مورد هزینههای اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم بر رژیم صهیونیستی تاکید کرد: جنگ دوازده روزه برای رژیم صهیونیستی هزینههای مستقیمی از جمله خسارات زیرساختی، هزینههای درمان و بهداشت و هزینههای نظامی را به همراه دارد و همینطور هزینههای غیرمستقیمی مانند کاهش اعتماد سرمایهگذاران، کاهش گردشگری و از دست دادن درآمدهای ارزی نیز از پیامدهای این جنگ است.
همچنین دکتر سلیمی درباره تأثیر جنگ بر تغییر نقش رژیم در غزه و لبنان بیان کرد: رژیم صهیونیستی بعد از خسارات قابل توجه اقتصادی که در طی جنگ دوازده روزه با ایران دید متوجه شد که هزینه خسارت جنگ با ایران سنگین است. از این رو جنگ با ایران معادلات اقتصاد رژیم را تغییر داد و همچنین ضعف و خسارات اقتصادی میتواند منجر به تغییر رویکردهای این رژیم و کاهش عملیاتهای تهاجمی در لبنان و غزه شود مگر اینکه احساس کند که بعد از این جنگ روحیه غزه و لبنان افزایش یافته است و اگر حملاتی از رژیم صورت بگیرد بیشتر جنبه رعب و وحشت دارد. با این حال بعید نیست رژیم خود را از موضع ضعف به سمت توقف هم بکشاند به ویژه آنکه نزد افکار عمومی هم چهره ای منفور و جنایتکار دارد. با این حال سوابق این رژیم نشان میدهد که جنگ بخشی از ماهیت این رژیم است.
این کارشناس امور بین الملل در خصوص نگرانی ایالات متحده از بسته شدن تنگه هرمز بر این باور است که تنگه هرمز به عنوان یکی از مهمترین راههای عبور نفت در جهان است و تهدید بسته شدن آن باعث نگرانی ایالات متحده شد. این نگرانی از بهم خوردن عرضه انرژی در جهان به مدت نامشخص است و میتواند یک عامل مؤثر در تبعات جدی اقتصادی برای آمریکا داشته باشد.
همچنین وی در مورد تاثیر بسته شدن تنگه هرمز بر قیمتهای جهانی انرژی افزود: تهدید بسته شدن تنگه هرمز باعث افزایش قابل توجه قیمتهای نفت در بازارهای جهانی میشود. کشورهای وابسته به نفت میتوانند با تبعات اقتصادی مهار نشدنی روبرو شوند که بر رشد اقتصادی آنها تأثیر خواهد گذاشت.
دکتر سلیمی درباره تأثیر ضعف اقتصادی بر صنعت توریسم رژیم صهیونیستی گفت: ضعف اقتصادی میتواند تأثير قابل توجهی بر صنعت توریسم رژیم صهیونیستی داشته باشد. کاهش اعتماد گردشگران به امنیت و ثبات این رژیم، منجر به کاهش شدید درآمدهای ارزی و تحقق استراتژیهای ارتقاء گردشگری خواهد شد. فرار سرمایه گذاران از اسرائیل و مهاجرت از اسرائیل ضربات سنگینی به اقتصاد این رژیم میزند به علاوه با هدف قرار گرفته شدن منابع و زیرساخت های این رژیم ضربات جدی به اقتصاد آن خورد.
وی در ادامه عنوان کرد: کشورهای همسایه ممکن است از پیامدهای اقتصادی این جنگ متاثر شوند. افزایش قیمتها، اختلال در زنجیره تأمین و موجی از مهاجرتهای اقتصادی از عواقب جنگ به شمار میروند.
این کارشناس امور بین الملل در پایان در خصوص تأثیر ضعف اقتصادی بر بودجه نظامی و فناوریهای دفاعی تاکید کرد: ضعف اقتصادی پس از جنگ ممکن است به تقلیل بودجه نظامی رژیم صهیونیستی و کاهش توانایی در توسعه فناوریهای دفاعی مانند گنبد آهنین بیانجامد. ضرباتی که این رژیم خورد، موجب می شود که این موضوع بر قدرت نظامی و دفاعی این رژیم تأثیر منفی بگذارد و درخواست کمک از آمریکا افزایش یابد اما با توجه به اینکه آمریکا نیز توان کمک بیشتر به این رژیم در کوتاه مدت را نمیتواند داشته باشد بنابراین آسیب دفاعی شدیدی خورده است. همچنین پاسخ کوبنده ایران باعث شد که این رژیم دچار هزینه های جدیدتری برای بازسازی و تقویت خود شود و از این رو فشار اقتصادی ممکن است چنین مجالی ندهد.
بیشتر بخوانید:
پاسخ قاطع ایران به گزارش پارلمان انگلیس | اقدامی بیاساس، تنشزا و مغایر با اصول دیپلماتیک است