ارزیابی‌های متفاوت از تصمیم مسکو: فرصت برای طالبان، تهدید برای مخالفان

به گزارش ایراف، ضیا احمد تکل، سخنگوی وزارت خارجه طالبان امروز (چهارشنبه، ۱۸ تیرماه) گفت: در این نشست، عبدالحی قانت، رئیس سوم ریاست سیاسی وزارت خارجه طالبان، به‌عنوان سخنران کلیدی صحبت کرد و این تحول را در روابط میان طالبان و روسیه بسیار مهم خواند. به گفته‌ او، اگرچه طالبان در پرتو سیاست خارجی متوازن خود، با کشورهای گوناگون روابط و تعامل مثبتی برقرار کرده است، اما این تحول نه‌تنها در مناسبات دوجانبه با روسیه، بلکه در روابط با دیگر کشورها نیز زمینه‌ساز فرصت‌های فراوانی خواهد شد.

قانت در مورد پیشینه‌ به‌رسمیت‌شناسی طالبان از سوی روسیه و اقدامات تدریجی و مثبت آن کشور سخن گفت و افزود: روسیه در ابتدا پس از روی کار آمدن طالبان، نگرانی‌های متعددی داشت که طی چهار سال گذشته به‌تدریج برطرف شدند.

به‌گفته‌ او، روسیه به این نتیجه رسید که طالبات باید به‌رسمیت شناخته شود، چرا که نقش آن در تأمین امنیت منطقه، سیاست‌های مثبت در این حوزه، مبارزه جدی با مواد مخدر، اراده‌ سیاسی برای تعامل سازنده و برخی عوامل دیگر، قابل توجه است.

قانت همچنین تأکید کرد که با به‌رسمیت‌شناختن طالبان از سوی روسیه، موانع موجود بر سر راه همکاری‌های اقتصادی و سیاسی به‌طور کامل برداشته شد و این مسیر را برای فرصت‌های گسترده‌تر هموار کرده است.

او افزود، این اقدام ممکن است کشورهای دیگر را نیز ترغیب کند که طالبان را به‌رسمیت بشناسند، چرا که هم‌اکنون با بسیاری از کشورهای منطقه روابط بسیار مثبتی برقرار شده که از سطح بیانیه‌های رسانه‌ای فراتر رفته و شامل همکاری‌های اجرایی مهم است.

به نقل از سخنگوی وزارت خارجه طالبان در این نشست، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک این وزارتخانه و شماری دیگر از مسئولان نیز دیدگاه‌های خود را در مورد این موضوع ارائه کردند و اقدام روسیه را گامی مهم در راستای سیاست خارجی طالبان دانستند.

پیشنهاد:  واکنش طالبان به نشست ویانا: برادران برگردید به وطن، شما هم فرزندان این خاک هستید

این در حالی است که روسیه روز پنجشنبه (۱۲ تیرماه) اعلام کرد که حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت می‌شناسد.

به رسمیت شناخته شدن طالبان از سوی روسیه با واکنش‌های شماری زیادی از مقام‌های حکومت پیشین افغانستان مواجه شده که بیشتر انتقادی است.

مسعود اندرابی، وزیر کشور حکومت پیشین افغانستان گفت که این اقدام مسکو از روی علاقه نه، بلکه بازی امنیت محور با طالبان است.

یونس قانونی، معاون پیشین ریاست جمهوری و از اعضای شورای مقاومت ملی افغانستان، در ایکس اقدام روسیه در به‌رسمیت شناختن طالبان را به‌شدت محکوم کرد و آن را «به‌رسمیت شناختن تروریسم، نقض حقوق بشر و آپارتاید جنسیتی» خواند.

محمد حنیف اتمر، رئیس شورای امنیت حکومت پیشین افغانستان با انتقاد از این اقدام روسیه گفت که منافع مسکو در امنیت، ثبات، تجارت و رشد اقتصادی افغانستان بدون همکاری غربی‌ها تحقق نخواهد یافت — همان‌طور که غرب نیز در ۲۵ سال گذشته بدون حمایت منطقه‌ای به اهداف خود در افغانستان نرسید.

امرالله صالح نوشته: ‏طالبستان سرنگون خواهد شد و افغانستان احیا خواهد گردید. این حتمی است. مطمئن باشید. این پرچم برافراشته خواهد شد. عزت افغانستان بازخواهد گشت. افغانستان یک پرچم دارد و آن همین است. لنگوته‌ی طالب هرگز  جای پرچم ملی را  نخواهد گرفت. هرگز. عمر دسایس همیشه  کوتاست.

همچنین، عطامحمدنور، والی(استاندار) پیشین بلخ در واکنش به تصمیم روسیه مبنی بر به رسمیت شناخته شدن طالبان گفت این اقدام افغانستان را به میدان رقابت قدرت‌های خارجی تبدیل خواهد کرد.

عبدالرب‌ رسول سیاف از رهبران پیشین افغانستان نسبت به شناسایی طالبان توسط روسیه گفت: عجب! حکومتی که به ادعای اهلش بر بنیاد دین بنا شده، از سوی کسانی به رسمیت شناخته می‌شود که دین را افیون ملت‌ها می‌دانند. خدا رحم کند!

پیشنهاد:  امنیت مرزهای شرقی تامین است | با افغانستان مشکل خاصی وجود ندارد

از سوی هم، فوزیه کوفی نماینده پیشین پارلمان افغانستان گفت: هرگونه اقدامی از سوی هر کشوری برای عادی‌سازی روابط با طالبان، صلح به‌همراه نخواهد آورد؛ بلکه به مصونیت از مجازات مشروعیت می‌بخشد. چنین گام‌هایی نه تنها جان مردم افغانستان، بلکه امنیت جهانی را نیز به خطر می‌اندازد. اگر ما از تاریخ درس نگیریم، تاریخ این درس را با بهایی سنگین به ما خواهد آموخت.


بیشتر بخوانید:

 رونق تورهای گردشگری روسیه به افغانستان پس از به رسمیت شناختن طالبان

قیمت افغانی به تومان و دلار امروز ‌چهار‌شنبه (18تیرماه ۱۴۰۴)

به رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه | آمریکا: مسکو به همکاری با بازیگران شرور ادامه می‌دهد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70819
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x