انتقاد ترامپ از نحوه خروج از افغانستان و حمله به مارک میلی: می‌دانستم احمق است

به گزارش ایراف، ترامپ روز سه‌شنبه (۱۷ تیرماه) در جلسه کابینه آمریکا گفته است که بر سر مسأله باقی ماندن تجهیزات نظامی در افغانستان، با ژنرال میلی مشاجره داشته و استدلال او را «شرم‌آور» خوانده است.

به‌گفته ترامپ، میلی معتقد بود که باقی گذاشتن تجهیزات در افغانستان از نظر مالی ارزان‌تر تمام می‌شود، اما ترامپ این تصمیم را «خفت‌بارترین لحظه در تاریخ کشور» توصیف کرده است.

او تأکید کرد: «نه اینکه ما از آنجا بیرون آمدیم، ما نباید آنجا می‌بودیم، بلکه اینکه ما با آن همه شرمساری و مرگ خارج شدیم، مسأله شرم‌آور است.»

فاکس نیوز گزارش داده است که در واکنش به این اظهارات، ژنرال میلی که اکنون بازنشسته است، واکنشی نداشته است.

بر اساس گزارش وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۲۲، طالبان حدود ۷ میلیارد دلار تجهیزات به‌جامانده نظامیان این کشور را به‌دست آورده‌اند. اگرچه برخی تجهیزات منهدم یا منتقل شدند، اما بخشی از هواپیماها، خودروهای زرهی و تسلیحات در افغانستان باقی ماند. پنتاگون هشدار داده است که این تجهیزات بدون نگهداری مناسب، احتمالاً به‌زودی از کار خواهند افتاد.

در واکنش به انتقادات در این مورد، دولت بایدن اعلام کرده بود که بیشتر این تجهیزات در سال‌های پیش از خروج به ارتش افغانستان سپرده شده بود و مسئولیت حفظ آن‌ها بر عهده دولت پیشین افغانستان بوده است.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، در ماه مه گذشته دستور بررسی کامل روند خروج نیروها از افغانستان را صادر کرد و گفت: «وزارت دفاع وظیفه دارد واقعیت‌ها را برای مردم آمریکا و نظامیانی که جوانی‌شان را در افغانستان گذراندند روشن کند.»

پیشنهاد:  مقام آمریکایی: در موضوع ایران، ترامپ طرفدار حل مسائل از طریق دیپلماسی است

مارک میلی که در سال ۲۰۱۹ توسط ترامپ منصوب شده بود، پس از ماجرای حضورش در کنار ترامپ در جریان اعتراضات سال ۲۰۲۰ و عذرخواهی بابت آن، روابطش با رئیس‌جمهور وقت تیره شد. ترامپ بعداً تهدید کرد که میلی به‌دلیل تماس‌هایش با مقامات چینی باید مجازات شود. در پی این تنش‌ها، جو بایدن برای محافظت از میلی، پیش از پایان ریاست‌جمهوری‌اش برای او عفو پیشگیرانه صادر کرد.

میلی در جلسه‌ای با کنگره در مارس ۲۰۲۴ گفته بود که او و فرمانده وقت سنتکام پیشنهاد داده بودند که پس از خروج عمده نیروها، بخشی از نظامیان آمریکایی در افغانستان باقی بمانند. وی افزود: «نتیجه نهایی در افغانستان حاصل تصمیمات متعدد در طول سال‌های جنگ بود، نه یک تصمیم خاص.»

با این حال، ترامپ که بارها لحظه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را شرم‌آورترین و زلت‌بارترین خوانده، همچنان بر بازگرداندن تجهیزات باقی‌مانده در این کشور تاکید دارد و گفته است پاکستان نیز از این اقدام حمایت می‌کند؛ زیرا برخی از تجهیزات آمریکایی به دست گروه‌های مسلح مخالف دولت پاکستان افتاده است.

ترامپ در پایان جلسه روزگذشته کابینه آمریکا تاکید کرد که بگرام، به‌عنوان بزرگ‌ترین پایگاه نیروهای آمریکایی در منطقه، اکنون در کنترل چین قرار دارد؛ موضوعی که از نگاه او یک تهدید راهبردی جدی برای امنیت ایالات متحده محسوب می‌شود.

این در حالی‌است که طالبان پیش از این ادعای ترامپ مبنی بر حضور نیروهای چینی در بگرام را رد کرده است.


بیشتر بخوانید:

سیاست ضد مهاجرتی ترامپ؛ کنگره آمریکا خواستار برگزاری نشست توجیهی شد

بریکس علیه آمریکا؛ ترامپ به وضع تعرفه‌های بیشتر تهدید کرد

پیشنهاد:  واکنش روسیه به اظهارات معاون ترامپ: ایران حق دارد فناوری هسته‌ای داشته باشد؛ به جای ما حرف نزن

آمریکا و اقتصاد افغانستان: پول در خدمت سلطه

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70734
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x