به گزارش ایراف، خبرگزاری ایرنا به نقل از رویترز گزارش داد، دادگاهی امروز(سهشنبه، ۱۷ تیرماه) در آلمان طی حکمی در پاسخ به «درخواست فوری» یک زن افغان و خانوادهاش اعلام کرد که دولت این کشور از نظر قانونی موظف است به تعهد «لازم الاجرا» خود در قبال آنها عمل کند.
بر اساس این گزارش، آلمان پس از خروج شتابزده متحدان غربی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، چندین برنامه برای اسکان مجدد کارکنان محلی و همچنین افغانهای آسیبپذیر راهاندازی کرد.
برلین از ماه مه ۲۰۲۱، حدود ۳۶ هزار و ۵۰۰ افغان آسیبپذیر، از جمله کارکنان محلی پیشین را از طرق مختلف پذیرفته است.
وزارت امور خارجه آلمان ماه جاری میلادی اعلام کرد که حدود ۲ هزار و ۴۰۰ افغان که پذیرش آنها تایید شده است، در پاکستان منتظر سفر به آلمان هستند، بدون آن که زمان انتقال آنها مشخص باشد؛ چراکه این برنامه تا زمان بازبینی دولت آلمان به حالت تعلیق درآمده است.
در همین حال، در حکم دادگاه آلمان آمده است: متقاضیان اظهار میکنند که حق دریافت روادید دارند و دیگر نمیتوانند در پاکستان بمانند. آنها با خطر اخراج به افغانستان روبهرو هستند.
با این حال به گفته دادگاه برلین، دولت حق دارد برنامه مربوط به افغانها را پایان دهد و از هرگونه تعهد جدید برای پذیرش پناهندگان در آینده خودداری کند.
طبق گزارش رویترز، وزارت امور خارجه آلمان به درخواست ایمیلی برای اظهار نظر فوری در این باره پاسخی نداده است.
با این حال، الکساندر دوبریندت وزیر کشور آلمان به دنبال مذاکرات مستقیم با طالبان است تا اخراج مجرمان افغان از آلمان را تسهیل کند.
این سیاستمدار محافظهکار از حزب «اتحادیه سوسیال مسیحی باواریا» (CSU) پیشتر در مصاحبهای گفت: «ما هنوز به طرفهای ثالث برای انجام مکذاکرات با افغانستان نیاز داریم. این نمیتواند یک راه حل دائمی باشد. من تصور میکنم که ما به توافقهای مستقیم با افغانستان برای امکانپذیر شدن اخراجها دست یابیم»