خروج ۵۱۵ هزار مهاجر افغانستانی از مرز دوغارون در ۱۰۰ روز گذشته

به گزارش ایراف به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، حسین جمشیدی در دیدار با معاون کمیساریای طالبان در اسلام قلعه در مرز دوغارون گفت: همه زیرساخت ها و امکانات لازم برای خروج کریمانه با حفظ کرامت انسانی اتباع این کشور همسایه از سوی دستگاه‌های متولی استانی و شهرستانی در دوغارون فراهم شده است.

وی افزود: با هم‌افزایی و تعامل همه دستگاه‌های خدمات رسان این خطه مرزی، تلاش شده است مهاجران غیرمجاز افغانستانی با کمترین دغدغه به سمت وطن خود عزیمت کنند.

فرماندار تایباد با اشاره به این‌که در روزهای گذشته حضور خیران و گروه‌های جهادی در روند بهتر ارایه خدمات به اتباع نقش زیادی داشته است، ادامه داد: در این روزها که خروج تبعه غیرمجاز از مرز دوغارون تسریع یافته است، از همه ظرفیت شهرداری، شورای اسلامی شهر و نیروهای انتظامی و نظامی مورد استفاده قرار گرفته و زمینه خروج اتباع افغانستانی در این نقطه از کشور تسهیل شده است.

معاون کمیساریای طالبان در اسلام قلعه نیز در این دیدار گفت: اتباع افغانستانی در نهایت تکریم و عزتمندانه از طریق گذرگاه بین‌المللی دوغارون وارد وطن خود می‌شوند که این نشان از همبستگی دو ملت ایران و افغانستان دارد.

حضرت الله زعیم آغا افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران برای تکریم و بازگشت آسان تبعه غیرمجاز افغان به کشورشان با بهره‌گیری از همه امکانات مورد نیاز، از هیچ کوششی در این بخش دریغ نکرده است.

وی ادامه داد: مردم و دولت ایران در طول چهار دهه گذشته میزبان خوبی برای مهاجران افغانستان در جای جای کشور خود بوده‌اند و حکومت سرپرست افغانستان همواره قدردان آنها است.

پیشنهاد:  مهاجران افغان ثبت‌شده سازمان ملل تا نیمه اول مرداد از پاکستان اخراج نمی‌شوند

معاون کمیساریای طالبان در اسلام قلعه افغانستان با اشاره به این که طی روزهای گذشته ورود اتباع غیرمجاز افغانستانی برای بازگشت به کشورشان در معبر رسمی دوغارون افزایش یافته است، بیان کرد: برای کاهش حجم ورود تبعه غیرمجاز افغانستانی به این مرز زمینی، می‌بایست مسیرهای جایگزین ریلی همچون قطار پیش‌بینی شود.

زعیم آغا تصریح کرد: تمدید مهلت قانونی بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان یکی از مهمترین مطالبات حکومت طالبان و مهاجران این کشور است.

وی خاطرنشان کرد: ناوگان جابه‌جایی تبعه غیرمجاز از دوغارون به سمت مرز اسلام قلعه افغانستان نباید در حوزه حمل و نقل کالاهای صادراتی، ترانزیتی و وارداتی ایرانی و افغانستانی تداخل ایجاد کند و ساماندهی این بخش نیز ضرورت دارد.

با این حال، فضل محمد حقانی، سرپرست سفارت طالبان در تهران با مجتبی شصتی کریمی، مدیرکل امور کنسولی وزارت خارجه ایران نیز دیدار و در مورد وضعیت مهاجران افغان رایزنی کرد.

بربنیاد اعلامیه سفارت طالبان در تهران در این دیدار که امروز(۱۷ تیر) صورت گرفته؛ دو طرف، در مورد تقویت همکاری در روند بازگشت مهاجرین افغان و پیگیری توافقات نشست مشترک والیان هرات و خراسان رضوی  بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

حدود یک هفته پیش، والی طالبان در هرات با والی خراسان رضوی، مدیرکل امور مهاجرین و سفیر ایران در افغانستان در نقطه مرزی دوغارون- اسلام‌قلعه درباره «بازگشت تدریجی و آبرومندانه» مهاجران افغان گفت‌وگو کرد.

مرز دوغارون در همسایگی افغانستان مهمترین گذرگاه برای خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان به شمار می رود. ۶۷ درصد مهاجرین غیرمجاز افغانستانی از سمت معبر دوغارون وارد این کشور همسایه می شوند. استان خراسان رضوی بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد که ۹۰ کیلومتر از این امتداد در تایباد است.

پیشنهاد:  ادامه اخراج‌ افغان‌ها از ترکیه؛ ۶ پناهجوی افغان بازداشت شدند

شهرستان ۱۵۱ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.


بیشتر بخوانید:

فیلم کامل صحبت های نادر یاراحمدی در مورد خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی

تفاوت بازگشت مهاجران از پاکستان و ایران به روایت خبرنگار افغان

غوغای دوغارون؛ مرز مشترک، روایتی وارونه از تاریخ مشترک

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70665
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x