به گزارش ایراف، سازمان جهانی بهداشت با ابراز نگرانی شدید نسبت به وضعیت سلامت زنان و کودکان مهاجری که از ایران و پاکستان به افغانستان بازمیگردند، خواستار اقدامات فوری برای تأمین نیازهای بهداشتی آنها شد. بر اساس گزارش این سازمان، از ماه آوریل سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۸۳۶ هزار نفر از طریق گذرگاههای رسمی مانند اسلامقلعه، تورخم، میلک و سپینبولدک به افغانستان بازگشتهاند.
بر اساس این گزارش، از آغاز سال جاری میلادی بیش از ۸۳۶ هزار افغان از مرزهای رسمی بازگشتهاند که بسیاری از آنان شامل زنان باردار، کودکان و سالمندان در شرایط بحرانی هستند.
سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد که بسیاری از بازگشتکنندگان، شامل زنان باردار، مادران همراه کودکان و کودکان بدون سرپرست، تنها با حداقل امکانات وارد کشور میشوند و نیاز مبرمی به خدمات بهداشتی، غذا و سرپناه دارند. تیمهای بهداشتی با حمایت سازمان جهانی بهداشت، موارد متعددی از زخمها، عفونتها، کمآبی و سوءتغذیه را بهویژه در میان کودکان و سالمندان در مرزهای افغانستان ثبت کردهاند.
ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان جهانی بهداشت، گفت: «ما شاهد افزایش شمار مادران، کودکان و سالمندانی هستیم که در وضعیت بیماری و ناتوانی به کشور بازمیگردند. اگر کمکهای فوری دریافت نکنیم، توانایی پاسخگویی به نیازهای فوری در مناطق بحرانی را از دست خواهیم داد.»
تاکنون به بیش از ۸۴ هزار نفر در گذرگاههای مرزی و مراکز استقبال، خدمات بهداشتی اولیه ارائه شده است. این سازمان برای سه ماه آینده یک طرح عملیاتی به ارزش ۲ میلیون دلار تهیه کرده است، اما هشدار داده که در صورت عدم تأمین بودجه اضافی، خدمات حیاتی مانند واکسیناسیون، درمانهای اورژانسی و مراقبتهای بهداشتی مادران و کودکان با اختلال مواجه خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
سازمان جهانی بهداشت: نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت افغانستان به اختلالهای ناشی از مواد مخدر گرفتارند