واکنش طالبان به قطعنامه سازمان ملل: روایت مبتنی بر فشار و فرمایش برخی کشورهاست

به گزارش ایراف، دفتر سخنگوی وزارت خارجه طالبان امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیرماه) با انتشار بیانیه‌ای گفت که قدردانی از تأمین امنیت در افغانستان، دستاوردهای طالبان در راستای مبارزه با مواد مخدر، کمک به مردم افغانستان در بخش‌های انسانی و اساسی، برداشتن موانع در برابر رشد اقتصادی افغانستان و درخواست از کشورها برای تعامل مثبت با افغانستان بدون درنظر گرفتن رقابت‌ها بین آنان را مثبت ارزیابی می‌کند.

در ادامه بیانیه آمده: تأیید قطعنامه‌ها، گزارش‌ها و ارزیابی‌های قبلی سازمان ملل و استدلال‌ مبتنی بر آنها، به‌ویژه در بخش‌های امنیت و حقوق بشر توسط این قطع‌نامه، ادامه روایتی مبتنی بر فشار و فرمایش برخی کشورها و انکار واقعیت‌های عینی است.

همچنین گفته شده: در حالی که در راستای عملی شدن قطعنامه از طالبان درخواست همکاری شده اما در تهیه آن دیدگاهشان نادیده گرفته شده که این خود پرسش‌هایی در مورد دقت و عملی‌بودن بخش‌های مختلف قطعنامه ایجاد می‌کند.

بیانیه وزارت خارجه طالبان در پایان خاطرنشان کرده که توصیه‌ها و درخواست‌های قطعنامه یادشده را در چارچوب رهنمودهای دین و منافع ملی، ارزیابی و موارد ممکنه همکاری در آن را مشخص خواهد کرد.

در همین حال، سهیل شاهین، سرپرست سفارت طالبان در قطر و نامزد طالبان برای کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد، به نشست اخیر این سازمان در مورد وضعیت افغانستان واکنش نشان داد و برگزاری این نشست‌ها را بدون حضور نماینده طالبان یکطرفه دانست.

او تأکید کرد که اگر دیدگاه‌های طالبان در چنین نشست‌هایی شنیده نشود، این نشست‌ها هیچ نتیجه برای مردم افغانستان ندارد.

گفتنی‌است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۱۶ تیرماه، قطعنامه‌ای درباره وضعیت افغانستان تصویب کرد که در آن خواهان توقف سرکوب زنان توسط طالبان و قطع همکاری با گروه‌های تروریستی شده است.

پیشنهاد:  روز جهانی کودک | رویای دور دست کودکان افغانستان برای یک زندگی آرام

این قطعنامه، پس از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان به تصویب رسید.

این قطعنامه با ۱۱۶ رأی موافق، دو رأی منفی و ۱۲ رأی ممتنع تصویب شد.

آمریکا و رژیم اسرائیل این قطعنامه را رد کردند و کشورهای روسیه، ایران، چین، هند و چند کشور دیگر رأی ممتنع دادند.

این قطعنامه ۱۱ صفحه‌ای همچنین بر «اهمیت ایجاد فرصت‌هایی برای بازیابی اقتصادی، توسعه و شکوفایی در افغانستان» تأکید دارد و از کشورها می‌خواهد تا به بحران انسانی و اقتصادی شدید افغانستان رسیدگی کنند.

این قطعنامه توسط نمایندگی آلمان در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد داده شده بود.

آنتجه لیندرتسه؛ نماینده دایمی آلمان در سازمان ملل متحد قبل از رأی‌گیری در مجمع به نمایندگان گفت که برلین و بسیاری از کشورهای دیگر از وضعیت بحرانی حقوق بشر در افغانستان، به‌ویژه حذف تقریبا کامل حقوق زنان و دختران توسط طالبان، عمیقاً نگران هستند.


بیشتر بخوانید:

‌دادگاه لاحه حکم بازداشت رهبر و سرپرست وزارت دادگستری طالبان را صادر کرد

به رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه | آمریکا: مسکو به همکاری با بازیگران شرور ادامه می‌دهد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70638
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x