هند به قطعنامه سازمان ملل درباره افغانستان رای نداد

به گزارش ایراف، به نقل از kashmirVision، این قطعنامه که توسط آلمان با عنوان «وضعیت افغانستان» به مجمع عمومی ارائه شده بود، با ۱۲ رأی ممتنع، از جمله هند، به تصویب رسید.

پارواتاننی هریش نماینده دائم هند در سازمان ملل، در توضیح رأی کشورش گفت که هر سیاست منسجم در قبال وضعیت پس از جنگ، باید ترکیبی از ابزارهای سیاست ‌گذاری باشد؛ یعنی رفتارهای مثبت را تشویق و اقدامات مضر را بازدارنده سازد.

او تأکید کرد: «رویکردی که فقط بر مجازات متمرکز باشد، به نظر ما بعید است موفق شود. سازمان ملل و جامعه بین‌المللی در سایر بحران‌های پس از درگیری، رویکردهای متوازن‌تر و دقیق‌تری را در پیش گرفته‌اند.»

هریش همچنین تصریح کرد که هند از نزدیک وضعیت امنیتی افغانستان را زیر نظر دارد و افزود که جامعه جهانی باید تلاش‌های هماهنگ خود را معطوف به جلوگیری از بهره ‌برداری گروه‌ها و افرادی که توسط شورای امنیت سازمان ملل، القاعده، داعش، لشکر طیبه، جیش محمد و حامیان منطقه‌ای آن‌ها تعیین شده‌اند، از خاک افغانستان برای انجام فعالیت‌های تروریستی نماید؛ که اشاره‌ای غیرمستقیم به پاکستان بود.

در متن قطعنامه، بر نقش همسایگان افغانستان و کشورهای منطقه و همچنین سازمان ‌های منطقه‌ای در بهبود وضعیت مردم افغانستان تأکید شده است. از جمله به فرصت‌های تحصیلی ارائه ‌شده توسط کشورهایی چون هند، ایران و ترکیه اشاره شده و نیز برنامه منطقه‌ای برای تسهیل دسترسی دانشجویان افغان به آموزش عالی در قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان و ازبکستان.

این اقدامات به ‌عنوان نمونه‌ای عملی از همبستگی منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری در آینده افغانستان توصیف شده‌اند. همچنین از طالبان خواسته شده که سازوکارهایی برای همکاری با بازیگران علاقه‌مند ایجاد کنند تا از دانش و تجربیات آن‌ها بهره مند شوند.

پیشنهاد:  تحصن پناهجویان افغانستانی در برابر دفتر سازمان ملل در اندونزی

قطعنامه نقش بالقوه افغانستان در اتصال آسیای مرکزی و جنوبی، و نیز اهمیت توسعه اقتصادی و ادغام آن در روندهای اقتصادی بین‌منطقه‌ای برای صلح و ثبات پایدار را یادآور شده است. همچنین به موقعیت تاریخی افغانستان به ‌عنوان پلی زمینی در آسیا اشاره شده و بر نقش همکاری اقتصادی منطقه‌ای در تحقق ثبات و توسعه افغانستان تأکید شده است.

هریش گفت که اولویت‌های فوری هند در افغانستان شامل ارائه کمک‌های بشردوستانه و اجرای برنامه‌های توانمندسازی برای مردم افغانستان است.

هریش در پایان، بر پیوندهای تاریخی هند با مردم افغانستان و تعهد پایدار دهلی‌ نو به رفع نیازهای بشردوستانه و توسعه‌ای آنان تأکید کرد.

این در حالی‌است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۱۶ تیرماه، قطعنامه‌ای درباره وضعیت افغانستان تصویب کرد که در آن خواهان توقف سرکوب زنان توسط طالبان و قطع همکاری با گروه‌های تروریستی شده است.

این قطعنامه، پس از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان به تصویب رسید.

این قطعنامه با ۱۱۶ رأی موافق، دو رأی منفی و ۱۲ رأی ممتنع تصویب شد.

آمریکا و رژیم اسرائیل این قطعنامه را رد کردند و کشورهای روسیه، ایران، چین، هند و چند کشور دیگر رأی ممتنع دادند.

این قطعنامه ۱۱ صفحه‌ای همچنین بر «اهمیت ایجاد فرصت‌هایی برای بازیابی اقتصادی، توسعه و شکوفایی در افغانستان» تأکید دارد و از کشورها می‌خواهد تا به بحران انسانی و اقتصادی شدید افغانستان رسیدگی کنند.

این قطعنامه توسط نمایندگی آلمان در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد داده شده بود.

آنتجه لیندرتسه؛ نماینده دایمی آلمان در سازمان ملل متحد قبل از رأی‌گیری در مجمع به نمایندگان گفت که برلین و بسیاری از کشورهای دیگر از وضعیت بحرانی حقوق بشر در افغانستان، به‌ویژه حذف تقریبا کامل حقوق زنان و دختران توسط طالبان، عمیقاً نگران هستند.

پیشنهاد:  پایان نشست دوحه؛ تعبیر میزبان از «بن‌بست»ها و «مشکلاتی» که باید رفع شود

بیشتر بخوانید:

درخواست قطع ارتباط طالبان با گروه‌های تروریستی در قطعنامه سازمان ملل؛ آمریکا و اسرائیل رای منفی دادند

نماینده روسیه در سازمان ملل: مواضع کشورهای غربی مانعی برای حل بحران افغانستان است

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70556
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x