درخواست قطع ارتباط طالبان با گروه‌های تروریستی در قطعنامه سازمان ملل؛ آمریکا و اسرائیل رای منفی دادند

به گزارش ایراف، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۱۶ تیرماه، قطعنامه‌ای درباره وضعیت افغانستان تصویب کرد که در آن خواهان توقف سرکوب زنان توسط طالبان و قطع همکاری با گروه‌های تروریستی شده است.

این قطعنامه، پس از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان به تصویب رسید.

این قطعنامه با ۱۱۶ رأی موافق، دو رأی منفی و ۱۲ رأی ممتنع تصویب شد.

آمریکا و رژیم اسرائیل این قطعنامه را رد کردند و کشورهای روسیه، ایران، چین، هند و چند کشور دیگر رأی ممتنع دادند.

این قطعنامه ۱۱ صفحه‌ای همچنین بر «اهمیت ایجاد فرصت‌هایی برای بازیابی اقتصادی، توسعه و شکوفایی در افغانستان» تأکید دارد و از کشورها می‌خواهد تا به بحران انسانی و اقتصادی شدید افغانستان رسیدگی کنند.

این قطعنامه توسط نمایندگی آلمان در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد داده شده بود.

آنتجه لیندرتسه؛ نماینده دائمی آلمان در سازمان ملل متحد قبل از رأی‌گیری در مجمع به نمایندگان گفت که برلین و بسیاری از کشورهای دیگر از وضعیت بحرانی حقوق بشر در افغانستان، به‌ویژه حذف تقریبا کامل حقوق زنان و دختران توسط طالبان، عمیقاً نگران هستند.

این قطعنامه در حالی مطرح می‌شود که اخیرا مقام‌های برخی کشورها از جمله روسیه از حضور ۲۰ گروه افراطی و تروریستی در افغانستان خبر دادند.

آندری بلوسوف، وزیر دفاع روسیه پیشتر در نشست شورای وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی هشدار داد که احتمال نفوذ گروه‌های رادیکال از افغانستان به خاک کشورهای هم‌مرز و فراتر از آن وجود دارد. به گفته وی، بیش از ۲۰ گروه رادیکال با بیش از ۱۵ هزار نیرو در افغانستان حضور دارند.

پیشنهاد:  درخواست طالبان از جهان؛ تحریم ها را لغو کنید

در همین حال، یوری کوکوف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه، نیز هشدار داده که نفوذ «فزاینده» داعش در افغانستان تهدید جدی برای ثبات آسیای مرکزی و حتی قلمرو روسیه محسوب می‌شود.

با وجود این نگرانی‌ها، دولت روسیه روز پنجشنبه هفته گذشته، حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت شناخت.

به باور کارشناسان این اقدام مسکو بیشتر به خاطر مهار تهدیدات امنیتی از ناحیه افغانستان بوده است.

از سوی دیگر، بیل هایزنگا رییس کمیته فرعی روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در امور جنوب و آسیای میانه هم ادعا کرده که پس از خروج نیروهای آمریکایی، افغانستان بار دیگر به پناهگاه امن گروه‌های تروریستی تبدیل شده که در حال افزایش نیرو و توانایی‌های خود برای انجام حمله‌ها در سطح منطقه و جهان‌اند.

بیل هایزنگا در نشست این کمیته افزوده که تهدیدهایی از سوی گروه‌هایی مانند داعش خراسان و تحریک طالبان پاکستان به بالاترین سطح تاریخی رسیده است.

با این حال، طالبان در واکنش به این ادعاها، گفته بود: ما به‌شدت ادعای مطرح‌شده از سوی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا و مقام‌های روسی را رد می‌کنیم که گویا گروه‌های خارجی در افغانستان حضور دارند یا تهدیدی از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.

طالبان پیش از این نیز، بارها تأکید کرده که گروه‌های تروریستی به ویژه داعش در افغانستان سرکوب شده و از خاک این کشور علیه دیگر کشورها استفاده نخواهد شد.

با این حال، چندی پیش؛ سارا ادمز، مامور پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) نیز فهرستی متشکل از اعضای بلندپایه‌ گروه‌های داعش، القاعده و تحریک طالبان پاکستان(تی‌تی‌پی) را منتشر کرده و مدعی‌شده بود که آنان هم‌اکنون در افغانستان حضور دارند.

پیشنهاد:  اخراج پناهجویان افغان محور مناظره چهار نامزد انتخابات آلمان

بیشتر بخوانید:

تهدیدهای امنیتی ناشی از حضور تروریسم در افغانستان؛ پاکستان خواستار اقدام عملی طالبان شد

تحریرالشام از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا خارج شد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70536
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x