به گزارش ایراف، در این نامه آمده است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با متوقف کردن برنامههای انتقال همکاران افغان نیروهای آمریکایی و پایان دادن به برنامه وضعیت حفاظت موقت (تیپیاس)، عملاً به وعدههای داده شده به متحدان افغان خود خیانت کرده است.
این کمیته هشدار داد که این تصمیمها زندگی بسیاری از افغانها را در معرض خطر اخراج به افغانستان قرار داده است.
نمایندگان کنگره آمریکا این اقدامات را تهدیدی برای جان افغانهایی دانستند که سالها با نیروهای آمریکایی همکاری کرده بودند.
گفتنیاست که از زمان تسلط مجدد طالبان در سال ۲۰۲۱ بر افغانستان، زمانی که نیروهای ارتش آمریکا پس از دو دهه از افغانستان خارج شدند، هزاران افغان مقیم کشورهای دیگر منتظر انتقال به آمریکا هستند.
آنها میخواهند از طریق برنامه دولت آمریکا برای کمک به افغانهای در معرض خطر به دلیل کار آنها با دولت ایالات متحده، رسانهها، سازمانهای امدادی و گروههای حقوق بشری، در آمریکا اسکان مجدد کنند.
دونالد ترامپ در نخستین روز دور دوم ریاست جمهوری خود با امضای فرمانی اجرایی اعلام کرد که برنامه پذیرش پناهندگان به آمریکا از ۲۷ ژانویه برای حداقل سه ماه به حالت تعلیق در خواهد آمد.
کاخ سفید گفته است که در جریان این مدت، وزیر امنیت داخلی در مشوره با وزیر خارجه این کشور یک گزارش را به رئیس جمهور ارایه خواهد کرد که آیا از سرگیری این برنامه به نفع آمریکا است یا خیر؟
از سوی هم، وزارت امنیت داخلی دولت آمریکا روز دوشنبه(۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام کرد که برنامه حفاظت موقت برای شهروندان افغانستان که پس از سقوط دولت پیشین به آمریکا پناه آوردهاند، از تاریخ ۱۲ جولای به پایان خواهد رسید.
کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی آمریکا، علت این تصمیم را «بهبود شرایط امنیتی» در افغانستان عنوان کرده و مدعی شده است که بررسیهایی درباره تهدیدات امنیتی و کلاهبرداریهای احتمالی در میان برخی دارندگان این برنامه انجام شده و تصمیم نهایی در راستای منافع ملی آمریکا اتخاذ شده است.
برنامه حفاظت موقت، در دوره ریاستجمهوری جو بایدن راهاندازی شد تا از اخراج شهروندان افغانستان که به دلیل بحران سیاسی و امنیتی کشورشان به آمریکا پناه برده بودند، جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید:
سیاست ضد مهاجرتی ترامپ؛ کنگره آمریکا خواستار برگزاری نشست توجیهی شد