به گزارش ایراف؛ آنا یویستیگنیوا این رویکرد را «مغرضانه» خواند و گفت: مواضع کشورهای غربی مانعی برای حل بحران افغانستان است.
خانم یویستیگنیوا گفت که برخی کشورهای غربی همچنان تلاش میکنند تصویری غیرواقعی از وضعیت افغانستان ارائه دهند.
نماینده روسیه گفت این اقدامات با هدف «پنهانسازی پیامدهای جنگ بیستساله و خروج غیرمسئولانه» انجام میشود.
او گفت: کشورهای غربی تنها موضوعات حقوق بشر را مطرح میکنند و مسائل واقعی اجتماعی، اقتصادی و بشردوستانه افغانستان را نادیده گرفتهاند.
نماینده مسکو همچنین به آزادسازی فوری دارایهای مسدودشده بانک مرکزی افغانستان اشاره کرد و گفت بدون این داراییها امکان بازسازی اقتصادی، ساخت جادهها، مکتبها و شفاخانهها ممکن نیست.
او گفت: «مایوس شدهایم که برخی کشورهای غربی حتی حاضر نیستند از کشورهای منطقهای که میتوانند نقش ایفا کنند نام ببرند. این مکانیزمها تنها پلتفرم باقیمانده برای تعامل منطقهای با طالبان هستند.»
آنا یویستیگنیوا به نقش روسیه، چین، پاکستان و ایران در تعامل با طالبان اشاره کرد و گفت: این کشورها بهگونه فعالانه در تهیه پیشنویس قطعنامه سازمان ملل نیز نقش داشتهاند.
روسیه نخستین کشور قدرتمند جهان است که حکومت طالبان را به رسمیت شناخت.
مسکو گفته است که این اقدام برای همکاری با طالبان برای مبارزه با تروریسم و موادمخدر ضروری بود.
کشورهای غربی، به ویژه آمریکا میگویند که طالبان بدون رعایت حقوق بشر، به ویژه باز کردن مدارس به روی دختران، نمیتواند رابطه عادی با جهان داشته باشد.
در نشست امروز مجمع عمومی، نماینده امریکا گفت که تعامل با طالبان در چهار سال گذشته بی نتیجه بوده و تغییری در وضعیت افغانستان به وجود نیاورده است.
اما، نمایندگان کشورهای منطقه، از جمله چین و روسیه از دستاوردهای طالبان قدردانی کردند. چین گفت که حقوق زنان تمام مسائل افغانستان نیست