به گزارش ایراف؛ گنگ شوانگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد در نشست ویژه مجمع عمومی این سازمان درباره وضعیت افغانستان، خواستار لغو فوری تحریمها علیه افغانستان و بازگرداندن داراییهای مسدودشده این کشور شد.
او امروز دوشنبه در این نشست هشدار داد که ادامه این محدودیتها، مانعی جدی در برابر بازسازی اقتصادی و بهبود شرایط معیشتی مردم افغانستان است.
شوانگ در سخنان خود از تصمیم مجمع عمومی برای بررسی مجدد وضعیت افغانستان استقبال کرد و گفت: «افغانستان اکنون در مرحله حساسی از بازسازی مسالمتآمیز قرار دارد. در حالی که وضعیت کلی این کشور باثبات است و تعاملات خارجی آن در حال گسترش است، اما همچنان با چالشهای بزرگی در زمینه بحران انسانی، توسعه، حقوق بشر، تروریزم و حقوق زنان مواجه است.»
او تأکید کرد که جامعه جهانی باید با دیدگاهی جامع و بیطرفانه به وضعیت افغانستان نگاه کند و نقش سازندهای در بازگرداندن این کشور به چرخه اقتصاد بینالمللی و ایجاد ثبات در زندگی مردم ایفا کند.
نماینده چین در سازمان ملل متحد سه محور، از جمله پاسخ به بحران انسانی، حمایت از توسعه مستقل افغانستان و تقویت تعامل و گفتوگو با طالبان را برای حمایت از افغانستان مطرح کرده است.
به گفته گنگ شوانگ نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، اما تنها حدود ۱۵.۷ درصد بودجه لازم برای این کمکها در سال جاری تأمین شده است.
او افزود: «کاهش شدید کمکهای خارجی، بهویژه از سوی کشورهای اهداکننده سنتی، تأثیرات ویرانگری بر وضعیت بشردوستانه افغانستان داشته است.»
او خواستار از سرگیری فوری و افزایش کمکهای انسانی شد و تأکید کرد که این کمکها نباید به ابزار سیاسی تبدیل شوند.
نماینده چین از برگزاری جلسات اخیر گروههای کاری روند دوحه درباره توسعه بخش خصوصی و مبارزه با مواد مخدر استقبال کرد و گفت پکن امیدوار است این گروهها نتایج ملموسی برای پاسخ به نیازهای مردم افغانستان ارائه دهند.
او همچنین خواستار گسترش همکاریهای دوجانبه، چندجانبه و منطقهای برای افزایش ظرفیت توسعه مستقل افغانستان و ادغام تدریجی این کشور در اقتصاد جهانی شد.
آقای شوانگ ادعا کرده است که حکومت موقت طالبان نزدیک به چهار سال است که قدرت را در دست دارد و تلاشهایی برای بازسازی مسالمتآمیز انجام داده است.
او خواستار گفتوگوی بیشتر جامعه بینالمللی با طالبان برای افزایش درک متقابل، اعتمادسازی و یافتن راهحلهای مشترک برای نگرانیها شد.
این مقام چین با هشدار نسبت به تجربههای تاریخی گذشته گفت که هرگونه اقدام سازمان ملل از جمله تعیین فرستاده ویژه یا هماهنگکننده باید با مشورت و همکاری نزدیک با طرفهای مربوطه صورت گیرد تا اثربخش باشد.
چین خواهان تعامل فعال و مسئولانه جامعه جهانی برای کمک به افغانستان در مسیر ثبات و توسعه پایدار است.