رسمیت بخشیدن روسیه به طالبان؛ چراغ سبز به سرمایه‌گذاری یا چالش جدید برای افغانستان؟

به گزارش ایراف، به دنبال به رسمیت شناختن حکومت سرپرست طالبان توسط روسیه، نگاه‌ها به توسعه روابط اقتصادی بین کابل و مسکو معطوف شده است. یونس مومند، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، پیش‌بینی می‌کند این تصمیم روسیه می‌تواند به رشد قابل توجه مبادلات تجاری بین دو کشور منجر شود.

بر اساس آمارهای ارائه شده، روسیه سالانه بیش از ۴۲۵ میلیون دلار کالا به افغانستان صادر می‌کند، در حالی که صادرات افغانستان به روسیه تنها حدود ۶ میلیون دلار است. مومند این تصمیم مسکو را گامی مثبت ارزیابی کرده و معتقد است: «هر کشوری که زودتر افغانستان را به رسمیت بشناسد، از فرصت‌های اقتصادی بیشتری بهره‌مند خواهد شد.»

وی که اخیراً در نشست دوحه درباره بخش خصوصی و مبارزه با مواد مخدر شرکت داشته، از وعده‌های جامعه جهانی برای کاهش تحریم‌ها علیه بخش بانکی افغانستان خبر داد. مومند به موضوعات مطرح شده در این نشست اشاره کرد و گفت: «ما درباره مشکلات بانکی، پول‌های مسدود شده و محدودیت‌های صدور ویزا برای افغان‌ها با جامعه جهانی گفت‌وگو کردیم.»

کارشناسان اقتصادی نیز اقدام روسیه را نقطه عطفی در روابط افغانستان با جهان ارزیابی می‌کنند. محمدالله مسلم، تحلیلگر اقتصادی، پیش‌بینی می‌کند چین نیز ممکن است به زودی گام مشابهی بردارد: «چین منافع اقتصادی گسترده‌ای در افغانستان دارد و به نظر می‌رسد پس از روسیه، نوبت به پکن برسد.»

روسیه که پیش از این نیز روابط اقتصادی خود با افغانستان را حفظ کرده بود، دلیل رسمیت بخشیدن به حکومت طالبان را همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر عنوان کرده است. این در حالی است که مقام‌های طالبان در ماه‌های اخیر سفرهای متعددی به مسکو داشته‌اند که نشان‌دهنده تمایل دو طرف برای گسترش همکاری‌هاست.

پیشنهاد:  تاجران افغان از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در چابهار استفاده کنند

ناظران معتقدند به رسمیت شناخته شدن طالبان توسط روسیه می‌تواند زمینه را برای مشارکت بیشتر این کشور در پروژه‌های زیربنایی افغانستان و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید فراهم کند. با این حال، برخی هشدار می‌دهند که این روند ممکن است به انزوای بیشتر افغانستان از سوی غرب منجر شود.


بیشتر بخوانید:

ادامه واکنش‌ها به شناسایی رسمی حکومت طالبان توسط روسیه؛ فعالان زن درباره ناامنی‌های بیشتر هشدار دادند

قمار روسیه با طالبان: تشدید رقابت‌های منطقه‌ای بر محور «بازی بزرگ»

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70332
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x