بریکس علیه آمریکا؛ ترامپ به وضع تعرفه‌های بیشتر تهدید کرد

به گزارش ایراف، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز یکشنبه، در پیامی در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: «هر کشوری که خود را با سیاست‌های ضدآمریکایی بریکس هماهنگ کند، مشمول تعرفه اضافی ۱۰ درصدی خواهد شد. هیچ استثنایی برای این سیاست وجود ندارد. از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم!»

وی در این پیام توضیح بیشتری درباره منظور خود از «سیاست‌های ضدآمریکایی» ارائه نکرد.

این در حالی است که سران کشورهای عضو بریکس روز یکشنبه در هفدهمین اجلاس سران در شهر ریودوژانیرو در برزیل، بیانیه این نشست را تصویب کرده و در آن به مسائل مختلف بین‌المللی از جمله تنش‌ها در خاورمیانه، تهاجم به ایران، جنگ غزه و اوکراین و… پرداختند.

به گزارش خبرگزاری تاس، رهبران بریکس «نگرانی عمیق خود از ادامه درگیری‌ها و بی‌ثباتی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا» را ابراز کردند.

اعضا همچنین با اشاره به جنگ غزه «از همه طرف‌های مذاکرات غزه خواستند که به گفت‌وگوها ادامه دهند تا به آتش‌بسی فوری، دائمی و بدون قید و شرط، خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و سایر بخش‌های سرزمین‌های اشغالی فلسطین، آزادی همه گروگان‌ها و بازداشت‌شدگان… و تضمین دسترسی پایدار و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه دست یابند.»

رهبران کشورهای عضو این گروه همچنین اظهار داشتند که به نظر آن‌ها، «راه‌حل عادلانه و پایدار برای مناقشه اسرائیل و فلسطین تنها از طریق مسالمت‌آمیز و با تحقق حقوق مشروع مردم فلسطین، از جمله حق تعیین سرنوشت و بازگشت، امکان‌پذیر است.»

اعضای بریکس ضمن محکومیت تحریم‌ها و تعرفه‌های یک‌جانبه از سوی برخی دولت‌ها علیه دیگر کشورها اظهار داشتند که تحریم‌هایی را که توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب نشده و با قوانین بین‌المللی مغایرت دارند، اعمال نکرده و از آن‌ها حمایت نمی‌کنند.

پیشنهاد:  عراقچی در دوحه: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد

این کشورها همچنین «قویاً از تلاش‌های اتیوپی و ایران برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی» حمایت کردند.

سران بریکس با اشاره به تحولات سوریه، تعهد خود را به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تأیید کرده و خواستار «یک فرایند سیاسی صلح‌آمیز و فراگیر به رهبری و متعلق به سوری‌ها، با حمایت سازمان ملل متحد، بر اساس اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت (۲۰۱۵)» شدند تا «امنیت و رفاه غیر تبعیض‌آمیز جمعیت غیرنظامی را تضمین کنند.»

اعضا در این بیانیه «خشونت‌های ارتکابی در استان‌های مختلف سوریه بین جوامع این کشور، ادامه فعالیت‌های تروریستی توسط داعش و شاخه‌های القاعده در سوریه، از جمله بمب‌گذاری اخیر کلیسای مار الیاس و ریف دمشق را محکوم کرده و صمیمانه به خانواده‌های قربانیان این حملات تروریستی تسلیت و همدردی خود را ابراز کردند.»

علاوه بر این، کشورهای این گروه تهدید ناشی از حضور جنگجویان تروریست خارجی در سوریه و خطر گسترش تروریست‌ها به کشورهای منطقه را محکوم کردند.

اعضا همچنین با اشاره به تهاجم آمریکا و رژیم اسرائیل به ایران اعلام کردند: «ما حملات نظامی به جمهوری اسلامی ایران را که از ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ آغاز شد و نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد است را محکوم کرده و همچنین نگرانی جدی خود را در مورد تشدید بعدی وضعیت امنیتی در خاورمیانه ابراز می‌کنیم.»

علاوه بر این، گروه بریکس در مورد حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران که تحت تضمین‌های کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند، ابراز نگرانی کرد.

در این زمینه، شرکت‌کنندگان در اجلاس از شورای امنیت سازمان ملل خواستند که به مسئلهٔ اطمینان از امنیت هسته‌ای در زمینه درگیری‌های نظامی بپردازد.

پیشنهاد:  مقام سابق سیا: تعامل با طالبان، دقیق و گام به گام خواهد بود

کشورهای عضو بریکس تأکید کردند: «حفاظت‌های هسته‌ای، امنیت و حفاظت فیزیکی باید همیشه، از جمله در شرایط درگیری مسلحانه، برای حفاظت از مردم و محیط زیست رعایت شوند.»

گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد. در سال ۲۰۱۱، جمهوری آفریقای جنوبی به ترکیب اولیه شامل برزیل، روسیه، هند و چین پیوست. مصر، ایران، امارات متحده عربی و اتیوپی از اول ژانویه ۲۰۲۴ به عنوان اعضای کامل این گروه شدند. امروز، در تاریخ ۶ ژانویه ۲۰۲۵، اندونزی به عنوان عضو کامل به بریکس پیوست.

علاوه بر این کشورهای بلاروس، بولیوی، قزاقستان، کوبا، نیجریه، مالزی، تایلند، ویتنام، اوگاندا و ازبکستان به عنوان شریک در گروه بریکس شناخته شدند.

کشورهای عضو بریکس می‌گویند که حدود ۴۸.۵ درصد از جمعیت جهان، ۳۶ درصد از مساحت کره زمین و ۲۴ درصد از تولید اقتصادی جهان را تشکیل می‌دهند.
این کشورها خود را به عنوان مجمعی برای همکاری بین «جهان جنوب» می‌بینند و قصد دارند در قالب گروه بریکس به عنوان وزنه تعادلی در برابر گروه هفت (جی‌۷)، متشکل از هفت کشور صنعتی جهان، نقش‌آفرینی کنند.


بیشتر بخوانید:

شرم‌آورترین لحظه | توصیف ترامپ برای خروج آمریکا از افغانستان

رسمیت بخشیدن روسیه به طالبان؛ چراغ سبز به سرمایه‌گذاری یا چالش جدید برای افغانستان؟

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70325
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x