دوغارون، آخرین فرصت میهمان‌نوازی

به گزارش ایراف، بعد از اعلام وزارت کشور مبنی بر اتمام مهلت اقامت اتباع خارجی دارای برگه سرشماری در ایران و تعیین مهلت قانونی (۱۵ تیرماه) برای خروج این افراد از کشور جمعیتی قابل توجه از مهاجران افغانستانی که به آنها مهاجران غیرمجاز اطلاق می‌شود، تصمیم گرفته‌اند که به صورت خود معرف از کشور خارج شوند.

عده‌ای دیگر هم توسط نیروی انتظامی شناسایی، دستگیر و به اردوگاه‌ها اعزام می‌شوند تا پس از طی مراحل قانونی کشور را ترک کنند.

معاون انتظامی امنیتی استاندار خراسان رضوی می‌گوید که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا روز ۱۳ تیرماه، ۴۹۰ هزار نفر از کشور خارج شده‌اند که ۸۰ درصد از این آمار خود معرف بوده‌اند.

این روزها مرز دوغارون در خراسان رضوی میزبان هزاران نفر از مهاجران افغانستانی است که در حال خروج از ایران هستند و به وطن خود باز می‌گردند.

پیش‌بینی می‌شود که پس از گذشتن تیرماه از نیمه و در روزهای پیش رو شمار بیشتری از مهاجران افغانستانی برای بازگشت به کشورشان از مسیر دوغارون خواهند گذشت.
در این بین حضور پرشمار مهاجران افغانستانی در مرز دوغارون با هدف خروج از کشور باعث شده که گزارش‌های متفاوتی از آنچه بر مهاجران افغانستانی در مرز می‌گذرد در فضای مجازی دست به دست ‌شود، گزارش‌هایی که نیاز به راستی آزمایی دارد.

امیرالله شمقدری، معاون امنیتی انتظامی استانداری خراسان رضوی می‌گوید که ظرفیتی که برای مرز دوغارون در نظر گرفته شده چهار هزار نفر است، اما شرایط خاص این روزها باعث شده است که مرز دوغارون میزبان جمعیتی چند برابر ظرفیت اسمی خود باشد و تنها در روز ۱۳ تیرماه ۲۶هزار مهاجر افغانستانی از طریق مرز دوغارون ایران را ترک کرده‌اند.

پیشنهاد:  انهدام باند بزرگ قاچاق سوخت در مرزهای آبی سیستان: از خروج هزاران لیتر فرآورده های سوختی ممانعت شد

به همت اداره کل اتباع خارجی استان خراسان رضوی، شهرداری تایباد و دیگر دستگاه‌های اجرایی امکاناتی نظیر آب آشامیدنی سرد، درمانگاه برای رسیدگی به بیماران احتمالی، ایجاد سایبان‌هایی برای حفاظت خانواده‌ها از گرمای داغ دوغارون، افزایش تعداد سرویس بهداشتی، نصب و راه‌اندازی چند کولر آبی و استقرار اتوبوس‌هایی به منظور انتقال مهاجران از محل اتمام کارهای اداری تا نقطه صفر مرزی و امکانات این چنینی دیگر از جمله اقداماتی است که برای مهاجران در مرز دوغارون تعبیه شده است.

اما مهاجران افغانستانی که به دوغارون آمده‌اند، روایت‌های مختلفی دارند و امکانات مهیا شده در مرز را برای جمعیت انبوه مهاجران کافی نمی‌دانند و خواستار توجه مسئولان به این موضوع هستند.

در این بین رسانه‌های فارسی زبان خارج‌نشین در روزهای اخیر و پس از مراجعه تعداد زیادی از مهاجران افغانستانی به مرز دوغارون تلاش می‌کنند تا میزبانی جمهوری اسلامی ایران را در طول چهاردهه گذشته از مهاجران افغانستانی را زیر سوال ببرند.

واقعیت رابطه مردم ایران و افغانستان بسیار عمیق‌تر از آن است که تلاش چند رسانه بتواند در آن شکاف ایجاد کند، رابطه‌ای که ریشه در دین، تاریخ، زبان مشترک و شاهنامه فردوسی دارد، ریشه‌ای که قدرتمند است و محکم.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی می‌گوید که به‌طور روزانه، بیش از ۵ هزار قرص نان و ۳۰ هزار وعده غذای گرم در اردوگاه توزیع می‌شود و به‌دلیل توقف شبانه برخی افراد، خدمات اسکان و تغذیه در اختیار آنان قرار گرفته و تلاش شده است تا مدت زمان ماندگاری در اردوگاه به حداقل برسد و با تدابیر اتخاذشده، فرآیند حمل‌ونقل نیز با سرعت بیشتری در حال انجام است.

پیشنهاد:  کارشناس عراقی: پهپادهای ایرانی همچون شبح از لایه‌های دفاعی رژیم صهیونیستی عبور کردند

او تاکید می‌کند که جمهوری اسلامی ایران طی بیش از چهار دهه، براساس مبانی دینی و انسانی، میزبان میلیون‌ها پناهنده بوده است.

برای حفظ دوستی میان دو ملت ایران و افغانستان بخصوص در طول چهاردهه گذشته زحمات زیادی چه از سوی ایرانی‌ها و چه از سوی فرهنگیان و نخبگان افغانستانی کشیده شده است.

این تلاش‌ها نتایج مثبت زیادی به همراه داشته است، در این روزهای حساس و با توجه به اینکه بعضی از افرادی که تحمل دیدن دوستی دو ملت را ندارند، تلاش می‌کنند تا میان مردم ایران و افغانستان فاصله بیندازند، همه ما باید هوشیار باشیم که در بحبوحه اخراج مهاجران دلی نشکند، قلبی اندوهگین نشود و اگر چشمی خیس شد برای دلتنگی باشد، دلتنگی برای ایران، نه چیز دیگر.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70315
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x