حزب جمعیت اسلامی: به رسمیت شناخته‌شدن طالبان حامل پیام‌های نگران‌کننده برای افغانستان و نظم منطقه‌ای است

به گزارش ایراف، در بیانیه این حزب آمده، ‏تصمیم اخیر فدراسیون روسیه مبنی بر شناسایی رسمی گروه طالبان، موجب نگرانی عمیق جمعیت اسلامی افغانستان و مردم ما گردیده است.

بیانیه افزود: این تصمیم، فراتر از یک اقدام سیاسیِ دوجانبه، حامل پیام‌های نگران‌کننده برای آینده‌ افغانستان و نظم منطقه‌ای است.

حزب جمعیت اسلامی همچنین تصریح کرد که ‏این اقدام، بیش از آنکه نشانه‌ای از تغییر واقع‌بینانه باشد، ادامه‌ همان رویکرد سیاسی است که روسیه از زمان آغاز گفت‌وگوهای صلح در دوران جمهوریت در پیش گرفت.

در ادامه بیانیه آمده است: این جهت‌گیری‌ها به‌گونه‌ای بود که گروه طالبان را گزینه‌ مطلوب برای تأمین منافع ستراتژیک خود تلقی می‌کردند. این نگاه، اکنون با تصمیم رسمی شناسایی این گروه، چهره‌ علنی و رسمی به خود گرفته است.

حزب ‏جمعیت اسلامی افغانستان تأکید می‌کند که صلح واقعی و پایدار تنها از مسیر حمایت از حقوق بنیادین شهروندان و ایجاد نهادهای مردم‌سالار حاصل می‌شود، نه از طریق مشروعیت‌بخشی به ساختارهایی که خود عامل سرکوب، مهاجرت و ناامنی‌اند.

‏جمعیت اسلامی با تأکید بر ضرورت بازنگری سیاست‌های بین‌المللی در قبال افغانستان، از همه‌ کشورهای منطقه و جهان خواسته که به جای معامله‌های کوتاه‌مدت سیاسی، با نگاه مسئولانه و مبتنی بر منافع مشترک منطقه، در کنار مردم افغانستان بایستند و اجازه ندهند افغانستان بار دیگر به میدان‌ رقابت‌های قدرت‌های جهانی تبدیل شود.

در همین حال، حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان نیز در همین رابطه با انتشار بیانیه ای گفته است که قدرت‌های جهانی خلاف توقعات متعارف جهانی، تروریسم، سلطه و زور در منطقه را ترغیب کرده است.

این حزب نوشت: جرقه‌های این آتش افروخته شده به زودی دامنگیر مناطق وسیعی از کشورهای منطقه خواهد شد.

پیشنهاد:  حمدالله فطرت: تداوم تحریم‌ها علیه افغانستان نتیجه‌بخش نخواهد بود

حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان در پایان تاکید کرد که بر مواضع خویش در جهت حمایت از حقوق مردم خود ادامه داد و به مبارزات سیاسی خویش به خاطر نیل به حقوق اساسی شهروندی و تامین یک نظام عادلانه مردم سالار که از طریق رای مستقیم مردم گماشته شده باشد، تاکید می‌کند.

روسیه روز پنجشنبه (۱۲ تیر) اعلام کرد که حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت می‌شناسد.

به گزارش رسانه‌های روسی، وزارت خارجه روسیه گفته است که این اقدام به توصیه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسيه و تایید ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور انجام شده است.

این اقدام روسیه، واکنش‌های انتقادی مقام‌های حکومت پیشین افغانستان از جمله، یونس قانونی، امرالله صالح، عبدالرب رسول سیاف، محمد حنیف اتمر،  عطا محمد نور و سایر مقام‌های بلندپایه پیشین را در پی داشته است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=70126
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x