به گزارش ایراف، به گفته او، مسکو با این تصمیم تلاش دارد تهدیدات ناشی از افغانستان زیر حاکمیت طالبان بهویژه خطر داعش خراسان را در منطقه مدیریت کند.
جلالی تاکید کرده که این تصمیم تاثیر محدود منطقهای خواهد داشت زیرا حکومت طالبان هنوز از سوی قدرتهای جهانی و نهادهای بینالمللی مانند سازمان ملل متحد رسمیت نیافته است.
او همچنین هشدار داده که این روند میتواند پیامدهایی برای مشروعیت دولتها در سطح بینالمللی داشته باشد و گروههای مسلح را به کسب قدرت از طریق زور تشویق کند.
این در حالی است که روسیه روز پنجشنبه (۱۲ تیر) اعلام کرد که حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت میشناسد.
به گزارش رسانههای روسی، وزارت خارجه روسیه گفته است که این اقدام به توصیه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسيه و تایید ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور انجام شده است.
به رسمیت شناخته شدن طالبان از سوی روسیه با واکنشهای شماری زیادی از مقامهای حکومت پیشین افغانستان مواجه شده که بیشتر انتقادی است.
یونس قانونی، معاون پیشین ریاست جمهوری و از اعضای شورای مقاومت ملی افغانستان، در ایکس اقدام روسیه در بهرسمیت شناختن طالبان را بهشدت محکوم کرد و آن را «بهرسمیت شناختن تروریسم، نقض حقوق بشر و آپارتاید جنسیتی» خواند.
محمد حنیف اتمر، رئیس شورای امنیت حکومت پیشین افغانستان با انتقاد از این اقدام روسیه گفت که منافع مسکو در امنیت، ثبات، تجارت و رشد اقتصادی افغانستان بدون همکاری غربیها تحقق نخواهد یافت — همانطور که غرب نیز در ۲۵ سال گذشته بدون حمایت منطقهای به اهداف خود در افغانستان نرسید.
امرالله صالح نوشته: طالبستان سرنگون خواهد شد و افغانستان احیا خواهد گردید. این حتمی است. مطمئن باشید. این پرچم برافراشته خواهد شد. عزت افغانستان بازخواهد گشت. افغانستان یک پرچم دارد و آن همین است. لنگوتهی طالب هرگز جای پرچم ملی را نخواهد گرفت. هرگز. عمر دسایس همیشه کوتاست.
همچنین، عطامحمدنور، والی(استاندار) پیشین بلخ در واکنش به تصمیم روسیه مبنی بر به رسمیت شناخته شدن طالبان گفت این اقدام افغانستان را به میدان رقابت قدرتهای خارجی تبدیل خواهد کرد.
عبدالرب رسول سیاف از رهبران پیشین افغانستان نسبت به شناسایی طالبان توسط روسیه گفت: عجب! حکومتی که به ادعای اهلش بر بنیاد دین بنا شده، از سوی کسانی به رسمیت شناخته میشود که دین را افیون ملتها میدانند. خدا رحم کند!
از سوی هم، فوزیه کوفی نماینده پیشین پارلمان افغانستان گفت: هرگونه اقدامی از سوی هر کشوری برای عادیسازی روابط با طالبان، صلح بههمراه نخواهد آورد؛ بلکه به مصونیت از مجازات مشروعیت میبخشد. چنین گامهایی نه تنها جان مردم افغانستان، بلکه امنیت جهانی را نیز به خطر میاندازد. اگر ما از تاریخ درس نگیریم، تاریخ این درس را با بهایی سنگین به ما خواهد آموخت.