پیامدهای اقتصادی و امنیتی جنگ ایران و اسرائیل برای افغانستان

به گزارش ایراف، نشریه دیپلمات در گزارشی به جنگ مستقیم ایران و اسرائیل در ژوئن ۲۰۲۵ و پیامدهای آن برای کشورهای همسایه از جمله افغانستان پرداخت و نوشت این جنگ برای نخستین‌بار به مدت ۱۲ روز ادامه یافت، نه تنها منطقه را تحت تأثیر قرار داد، بلکه کشورهای همسایه از جمله افغانستان را نیز با چالش‌های امنیتی، اقتصادی و انسانی مواجه کرده است.

افغانستان که تحت حکومت طالبان با ساختار سیاسی شکننده‌ای روبه‌روست، از این بحران متأثر شده است.

دیپلمات نوشت روابط ایران و طالبان در سال‌های اخیر ترکیبی از همکاری و تنش بوده است. اگرچه ایران پس از بازگشت طالبان به قدرت تلاش کرد روابط خود را با آنها گسترش دهد، اما نگرانی‌هایی درباره سرکوب شیعیان، قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی نیز داشته است.

به گفته این نشریه این درگیری همچنین نگرانی‌های امنیتی را برای افغانستان تشدید کرده است. ایران در جریان جنگ، اخراج مهاجران افغان را تسریع کرد و گزارش‌ها حاکی از بازگشت حدود ۲۵۰ هزار نفر در یک ماه است. بسیاری از این افراد بدون سرپناه و منابع مالی به شهرهایی مانند هرات بازگشته‌اند و با مشکلاتی چون بی‌خانمانی و افزایش ناامنی روبه‌رو هستند.

همچنین در میان اخراج شدگان ده ها کودک بدون خانواده سرگردان و آواره هستند. از سویی دیگر خطر جذب این افراد توسط گروه‌های افراطی مانند داعش و القاعده نیز وجود دارد.

به گفته نشریه دیپلمات از نظر اقتصادی، افغانستان که به واردات کالاهای اساسی از ایران وابسته است، با خطر افزایش قیمت‌ها و کمبود مواد غذایی، سوخت و دارو مواجه شده است. هرگونه اختلال در تجارت بین دو کشور می‌تواند بحران معیشتی را در افغانستان تشدید کند.

پیشنهاد:  پیام جدید ترامپ درباره آتش‌بس بین ایران و رژیم صهیونیستی

به نظر می‌رسد جنگ ایران و اسرائیل افغانستان را درگیر بحرانی چندبعدی کرده که غفلت از آن می‌تواند به گسترش افراط‌گرایی، تشدید مهاجرت و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه بینجامد. کارشناسان هشدار می‌دهند که جامعه جهانی باید برای مدیریت پیامدهای این بحران چاره‌اندیشی کند.


بیشتر بخوانید:

بررسی پیامدهای جنگ ایران و اسرائیل برای پاکستان

ارزیابی فارین پالیسی از جنگ ۱۲ روزه: اسرائیل شکست خورد، ایران قوی‌تر شد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=69936
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x