به گزارش ایراف، او افزوده است که تلاشهای زیادی کرده تا یوناما را از این مسیر بازگرداند، اما آنها مصمم اند با طالبان وارد تعامل شوند.
این در حالی است که حدود دو ماه پیش، فوزیه کوفی از گفتوگوهای «پشت درهای بسته» یوناما با طالبان خبر داده و انتقاد کرد.
کوفی گفته بود، مردم افغانستان از تصمیمگیریهای پشت پرده خسته شدهاند و هر طرحی برای افغانستان تنها زمانی موفق خواهد بود که فراگیر، شفاف، و مبتنی بر خواست و نیاز مردم باشد.
در یادداشتی که کوفی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده بود، گفته بود: دفتر یوناما در کابل باید به خاطر داشته باشد که فعالیتش با استفاده از مالیات پرداختشده توسط مردم، و با هدف خدمت به مردم افغانستان تأمین میشود.
پیش از این، منابع معتبر به نقل از مقامهای سازمان ملل متحد در کابل گفتند که دیپلماتهای این سازمان درباره طرح سیاسی افغانستان و واگذاری کرسی افغانستان در ملل متحد به سهیل شاهین، سفیر پیشنهادی طالبان در سازمان ملل متحد، رایزنی کردهاند.
بر مبنای این طرح، سازمان ملل خواهان ایجاد حکومت فراگیر، نابودی حلقههای تروریستی در افغانستان و لغو ممنوعیت آموزشی و شغلی زنان شده است. در مقابل طالبان نیز خواهان بهرسمیت شناسی حکومت خود، لغو تحریمها و آزادسازی ذخایر ارزی افغانستان شدهاست.
با اینحال، در پی انتشار این گزارشها، نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دائم افغانستان در سازمان ملل متحد، با رد ادعای واگذاری کرسی نمایندگی سازمان ملل به سهیل شاهین، گفته بود: «هیچ توافق و یا طرحی به منظور واگذاری کرسی نمایندگی دائم افغانستان در بحث و گفتوگوهای سازمانملل و جامعه بینالملل با طالبان تا هنوز وجود ندارد.»
فایق اظهارات دیپلماتهای یوناما در این مورد را «غیرمسئولانه» خوانده و گفته بود: طرحهایی که با هدف «امتیازدهی و یا عادیسازی روابط بدون شفافیت، ضمانتهای اجرایی، پیشرفتهای ملموس و تغییر اساسی در وضعیت سیاسی و اجتماعی افغانستان» باشد، قابل قبول نخواهد بود.
با این همه، سومین نشست تخصصی دوحه با حضور هیئتی از طالبان و شماری از دیپلماتهای خارجی روز دوشنبه ۹ تیرماه، به رهبری دفتر یوناما در قطر برگزار شد.
نشست گروه کاری در ادامه سومين جلسه نمایندگان ویژه کشورها برگزار شد. یوناما گفت که روند دوحه بخشی از یک پروسه «ساختارمند، منسجم و هماهنگ برای تعامل با مقامات طالبان و برای منفعت مردم افغانستان است.»
دفتر یوناما در کابل پیشتر گفته بود که نشست گروه کاری در مورد تدابیر مبارزه با مواد مخدر و حمایت از بخش خصوصی بهمیزبانی سازمان ملل متحد در دوحه برگزار شده و نمایندگان طالبان و کشورهای مختلف در این نشست حضور دارند.
در بیانیه یوناما آمده بود که در این نشست دو روزه حمایت بخش خصوصی و فعالیتهای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نیز اولویتهای همکاری در آینده مشخص خواهد شد.