واکنش صالح به اخراج گسترده مهاجران: تهران آماده جنگ می‌شود، مزاحم نشوید!

به گزارش ایراف، او در ایکس نوشت که در این سناریو، ایران نمی‌خواهد دغدغه‌ای از حضور مهاجران افغانستان در خاک خود داشته باشد. به گفته‌ صالح، تهران حاضر است پیامدهای تصمیم خود را مدیریت کند و بهتر است مردم افغانستان به ظرفیت‌ها و ابتکارات خودی تمرکز کنند، زیرا این مردم «چیزی برای گفتن ندارند که آن را دولت ایران از قبل نداند.»

این اظهارات در ادامه‌ نوشته‌ای مطرح می‌شود که در ۹ تیرماه از صفحه‌ رسمی روند سبز جریان اطلاعاتی وابسته به امرالله صالح، در ایکس منتشر شد.

در آن نوشته، روند سبز گفته بود «بهتر است به جای عریضه برای تمدید برگه [اقامت]، راهبردی برای نیروی بازگشتی ترتیب داد.»

در این نوشته از بازگشت «نیروی جوان و ضد طالبان» از ایران، استقبال شده بود. روند سبز گفت که این بازگشت‌کنندگان واقعیت جدیدی در افغانستان ایجاد می‌کنند و می‌توانند جاده‌ها، کوه‌ها و دره‌ها را «پُر» کنند.

این نهاد تاکید کرد: «این‌ها به سایه مبدل نخواهند شد. این‌ها ریشه دارند. لهذا باید در پس این سیاهی روشنایی دید و ایجاد کرد. این بازگشت برای بسیج نیروی آزادی‌بخش مهم است.»

روند سبز یکی از دلایل احتمالی تصمیم ایران را «اعمال فشار بر طالبان و در کل، بر افغانستان، عنوان کرد. این نهاد اما تاکید کرد که هدف سیاسی و راهبردی این فشار را نمی‌توان به سادگی وضاحت داد.

روند سبز به رهبری امرالله صالح، گفت که نوشتن نامه‌ سرگشاده، گلایه، دعوت به بردباری و حوصله، توسل به سعدی و حافظ و برجسته‌سازی مشترکات، به جایی نمی‌رسد و بهتر است «باعث ضیاع وقت خود و تهران نشویم.»

پیشنهاد:  تحرکات تروریستی در سوریه بخشی از طرح‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا است

این نهاد دلیل احتمالی دیگر این تصمیم را پیامی به غرب عنوان کرده که در آن ایران می‌خواهد بگوید که حاضر نیست «آوارگان ناشی از قرارداد دوحه» را پناه دهد.

این در حالی است که شورای هماهنگی و نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی افغانستان با ابراز نگرانی عمیق از روند اخراج اجباری مهاجران افغان از ایران، در بیانیه‌ای گفته که این اقدام از سوی دولت ایران در حالی روی کار گرفته شده است که مردم افغانستان با یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های انسانی معاصر مواجه هستند؛ بحرانی که ریشه در «اشغال نظامی کشور توسط طالبان، فروپاشی ساختارهای سیاسی، فقدان امنیت، محرومیت از آموزش به‌ویژه برای دختران و محدودیت‌های گسترده معیشتی» دارد.

در این بیانیه آمده است که مهاجرت شهروندان افغان انتخاب آزادانه نیست؛ بلکه ضرورتی از روی ناگزیری در جهت «حفظ جان، کرامت و آینده فرزندان‌شان» است.
شورای هماهنگی نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی افغانستان می‌گوید با درک شرایط کنونی، از دولت ایران انتظار دارد که مدیریت این «وضعیت حساس» را در چارچوب اصول کرامت انسانی، ارزش‌های اسلامی، معیارهای حسن‌همجواری و موازین حقوق بین‌المللی انجام دهد.

این شورا می‌گوید: «اتخاذ رویکرد عادلانه و انسانی در قبال مهاجران افغان نقش تعیین‌کننده‌ای در جلوگیری از بروز بحران‌های شدید انسانی و امنیتی در منطقه خواهد داشت.»

در این بیانیه از دولت ایران خواسته شده که در اخراج اجباری مهاجران افغانستان، به‌ویژه نیروهای امنیتی و دفاعی پیشین کشور که در معرض «خطر جدی» قرار دارند، تجدید نظر کند.

دولت ایران در روزهای اخیر و پس از جنگ دوازده روزه با رژیم صهیونیستی و آمریکا، روند اخراج اجباری مهاجران افغانستان را به صورت بی سابقه ای شدت بخشیده است.

پیشنهاد:  مهاجران افغان ثبت‌شده سازمان ملل تا نیمه اول مرداد از پاکستان اخراج نمی‌شوند

بر اساس گزارش‌های نهادهای سازمان ملل متحد، به طور میانگین، روزانه حدود ۳۰ هزار مهاجر افغان از ایران به صورت اجباری و اختیاری به افغانستان باز می‌گردند؛ مهاجرانی که با آینده نامعلوم رو‌به‌رو هستند و نمی‌دانند «به کجا بروند».


بیشتر بخوانید:

فعال ایرانی: این موج مهاجرهراسی، پیامد سال‌ها سیاست تبعیض‌آمیز است

عراقچی: به غنی‌سازی ادامه می‌دهیم اما سلاح هسته‌ای نمی‌سازیم

فرشته حسینی بازیگر افغانستانی سینمای ایران خواستار برخورد انسانی با مهاجران شد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=69801
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x