غضنفری: اتباع افغانستانی به دستگیری جاسوسان اسرائیل کمک کردند | بسیاری از دستگیرشدگان اتباع دیگر کشورها و ایرانی‌نماها بودند

به گزارش ایراف، کامران غضنفری، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایراف با اشاره به حضور موثر‌ برخی اتباع در کشور مانند لشکر فاطمیون افغانستان در نبرد با داعش، بیان داشت: قطعا کسانی که در لشکر فاطمیون بودند و برای دفاع از اسلام، حرم اهل بیت و مقابله با داعش مجاهدت کردند با افراد دیگر متفاوت هستند. بسیاری از این افراد به شهادت رسیدند که مایه افتخار امت اسلامی است. بخشی از اتباعی که در جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل دستگیر شدند افغانستانی بودند؛ اما بسیاری از دستگیرشدگان اتباع کشورهای دیگر و ایرانی نماهای وطن‌فروش بودند.

غضنفری تصریح کرد: حتی در برخی موارد شاهد بودیم که با کمک اتباع افغانستانی بسیاری از جواسیس اسرائیل و آمریکا دستگیر شدند.

او در خصوص آخرین جزئیات از طرحی سازمان ملی مهاجرت اظهار کرد: بررسی کار سازمان ملی مهاجرت هنوز در کمیسیون به اتمام نرسیده و برخی از مواد و بندهای آن مصوب نشده است.

غضنفری افزود: به محض اینکه این طرح در کمیسیون به تصویب رسید به صحن مجلس می آید تا مورد بررسی و رای گیری قرار بگیرد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه حضور اتباع خارجی در کشور باید قاعده و ضوابط قانونی داشته باشد، گفت: در بررسی های انجام شده شاهد این هستیم که قوانین مهاجرتی ما در بسیاری از مسائل سکوت داشته و معیار و حکم قانونی مشخصی برای مسائل اتباع نداریم.

باید چارچوب قانونی مشخصی برای حضور اتباع داشته باشیم

وی با بیان اینکه متاسفانه شاهدیم که تعداد بسیار زیادی از اتباع به صورت غیرقانونی ماه‌ها در جمهوری اسلامی ایران به صورت غیرقانونی زندگی می‌کنند و بعد از اخراج مجددا به ایران باز می گردند، تصریح کرد: باید چارچوب قانونی مشخصی در نظر گرفته شود تا میزان مدت اقامت اتباع در ایران مشخص و نحوه فعالیتشان در اموری محدود منحصر شود.

پیشنهاد:  پیام اختصاصی محمد محقق: در کنار مردم ایران علیه اسرائیل هستیم

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر قرار است از اتباع به عنوان نیروی کار استفاده شود باید ضوابط این اتباع و کارفرمایانی که از آنان بهره‌مند می شوند مشخص شود. ما در طرح سازمان ملی مهاجرت به این امور به صورتی جزئی پرداخته ایم.

اتباعی که قانونی وارد کشور شده‌اند به حقوق قانونی خود می‌رسند

غضنفری در پاسخ به این سوال که حقوق اتباعی که به صورت قانونی وارد کشور شده‌اند مانند رهن خانه و دستمزد کار چگونه استیفا می شود، تصریح کرد: اتباعی که تحت ضوابط قانونی به ایران آمده باشند قطعی از همه حقوق برخوردار هستند و شرایطشان با کسانی که غیر قانونی وارد کشور شده‌اند متفاوت است، فکر نمی کنم دستگاه‌های اجرایی و قوه قضاییه با این اتباع یکسان برخورد کند.

پس از آتش بس جنگ 12 روزه میان ایران و اسرائیل که با توجه آشکار رژیم صهیونیستی آغاز شد، نهادهای امنیتی ایران از بازداشت جاسوسانی خبردادند که برای موساد کار می‌کردند که در میان این افراد شهروندان افغانستانی هم حضور داشته‌اند. با انتشار این خبر و از سوی دیگر نزدیک شدن به مهلت پایانی خروج اتباع غیرمجاز از ایران شرایط پیچیده‌ای در رابطه با مهاجران افغانستانی ساکن ایران شکل گرفت. این روزها مرز دوغارون به مهمترین مسیر خروجی مهاجران افغانستانی از ایران تبدیل شده است و آنطور که احمد معصومی‌فر، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق گفته است: در ۶ روز نخست تیرماه امسال ۸۵ هزار تبعه افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون تایباد به کشورشان بازگشته‌اند.


بیشتر بخوانید:

پیشنهاد:  پیام جدید ترامپ درباره آتش‌بس بین ایران و رژیم صهیونیستی

استاندار خراسان رضوی: منطقه آزاد دوغارون باید به موتور محرک توسعه اقتصادی و اشتغال‌آفرینی تبدیل شود

سازمان ملل متحد: بازگشت مهاجران از ایران چهره انسانی پیامدهای جنگ است

عفو بین‌الملل خواستار تمدید اعتبار کارت ثبت‌نام (پی‌اوآر) مهاجران افغان در پاکستان شد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=69699
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x