افغانستان در روزهای گذشته میزبان امام جمعه اهل سنت مسجد جامع مکی زاهدان از جنوب ایران بوده است. مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، برای نخستین بار از زمان بازگشت طالبان به افغانستان سفر کرد. این سفر با استقبال گرم روبهرو شد. این چهره شناخته شده پس از بازگشت از افغانستان در جریان سخنرانی دلیل انتخاب مسیر افغانستان برای بازگشت از حج را امنیت در افغانستان خواند. او همچنین در بخش دیگری از این سخنان میگوید که امنیت ایجاد شده در افغانستان او را تحت تاثیر قرار داده است و ریشه فساد در این کشور کم شده است. اما این سخنان او موجی از واکنش های انتقادی را در میان چهرههای برجسته و شهروندان افغانستان برانگیخته است.
مولوی حسام الدین رئیس شورای اخوت اسلامی و شورای علمای مقاومت افغانستان در واکنش به سخنان عبدالحمید ملازهی، او را متهم به نادیده گرفتن رنج شهروندان افغانستان در شرایط کنونی کرده است. رئیس شورای اخوت اسلامی در واکنش به سخنان او که وضعیت امنیت و زنان افغانستان تحت حاکمیت طالبان را مطلوب توصیف کرده، نوشته است: «شما در سخنان خود از امنیت کامل و عزت عمومی زنان در افغانستان سخن گفتید اما گویی بی خبر ماندهاید از فاجعههایی که در اعماق این سرزمین جاری است: از خون هایی که ناحق ریخته می شود، از آبروهایی که دریده و از اموالی که غارت می شود.»
رئیس شورای اخوت اسلامی همچنین اسماعیل زهی را متهم به تطهیر وضعیت دردناک افغانستان کرده و نوشته است که آنچه او در مورد افغانستان میگوید با واقعیت تلخ مردم افغانستان فاصله بسیار زیادی دارد. مولوی حسام الدین همچنین با زیرسوال بردن حج اسماعیل زهی نوشته است: «ای کاش بازگشت شما از خانه خدا با روحی متواضع و دلی دردمند همراه بود. چنانچه که انتظار می رود هر حاجی در بازگشت زبانی راستگو و قلبی مهربان تر با بندگان خدا داشته باشد.»
سخنان او اما واگنش شهروندان افغانستان را نیز برانگیخته است. کاربری در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «مولوی عبدالحمید: وقتی عمامهات را بر چشم هایت میکشی. گفتهای که افغانستان چنان امن است که زنان می توانند تنها سفر کنند؟ باید پرسید که این حرف را از روی نادانی زدی یا وقاحت؟ کدام امنیت و کدام سفر؟»
کاربر دیگری نوشته است: «نه جناب مولوی! افغانستان فقط برای تروریستها محل و جهانی امن است نه برای مردم و زنان این سرزمین. افغانستان امروز مامن تروریستهای همفکر شماست نه ملت آن.»
کاربر دیگری نیز با اشاره به قانون امر به معروف طالبان نوشته است: «اما مولوی صاحب خبر نداره که امر به معروف طالبان حق سفرهای تنها برای زنان را از آنها گرفته، حق تعلیم را از آنان گرفته. مولوی صاحب فقط دو روز در افغانستان را گذراند چطور ممکن است چنین یک ادعای بزرگ کند؟»
بیشتر بخوانید:
شهرک صنعتی هرات؛ نبض تولید و توسعه در غرب افغانستان
سفر پرحاشیه مولوی عبدالحمید به افغانستان؛ مخالفان چه میگویند؟