تشکیل ائتلاف شورشیان پاکستان؛ دردسر تازه برای اسلام‌آباد؟

به گزارش ایراف، یک ویدیوی تازه نشان می‌دهد که جنگجویان ائتلاف جدید سه‌شاخه طالبان پاکستانی با نام «اتحاد المجاهدین پاکستان» در منطقه وانا از ولسوالی وزیرستان سفلی در حال گشت‌زنی هستند.

به گزارش منابع محلی، این ائتلاف در روزهای اخیر دامنه عملیات خود را به مناطقی گسترش داده که پیش از این خارج از حوزه نفوذ آن‌ها به شمار می‌رفت.

پاکستان اکنون با بزرگ‌ترین ائتلاف سه جناح اصلی شورشیان داخلی در بیش از ۲۰ سال گذشته روبه‌رو شده است. هزاران جنگجو در حال راندن نیروهای طرفدار دولت از مناطق پشتون‌نشین هستند.

تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی)، که از سال ۲۰۰۷ به عنوان ائتلافی از گروه‌های شبه‌نظامی پشتون علیه دولت پاکستان فعالیت می‌کرد، پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، دوره جدیدی از تحرکات نظامی و سازمانی را تجربه کرده است.

پیروزی طالبان در افغانستان به تی تی پی انگیزه و مشروعیت جدیدی بخشید و بسیاری از جنگجویان این گروه را تشویق به بازگشت به فعالیت‌های مسلحانه کرد.

همچنین گزارش‌ها نشان می‌دهند که طالبان افغانستان به برخی از اعضای تی تی پی اجازه داده‌اند در مناطق مرزی به‌ویژه در ولایت‌های ننگرهار، خوست و پکتیکا مستقر شوند. اگرچه اسلام‌آباد از طالبان خواست تا علیه تی تی پی اقدام کند، اما طالبان تاکنون اقدام جدی برای سرکوب این گروه انجام نداده‌اند.

پس از خروج آمریکا از افغانستان، تی تی پی حملات خود را در پاکستان به‌طور چشمگیری افزایش داد.

ده‌ها عملیات علیه پست‌های نظامی در مناطق قبیله‌ای خیبر پختونخوا و بلوچستان، ترور شخصیت‌های نظامی و سیاسی از جمله ترور تلاش‌شده علیه وزیر دفاع پاکستان و افسران ارشد و بازپس‌گیری مناطق (تی تی پی ادعا کرده که کنترل چندین منطقه در وزیرستان شمالی و جنوبی را به دست آورده است) از جمله این حملات پس از تحولات افغانستان و تسلط طالبان بر کابل است.

پیشنهاد:  المرصاد: پاکستان به گروه‌های مخرب همانند داعش پناهگاه و تجهیزات داده است

در سال‌های اخیر، تی تی پی با چند گروه شورشی دیگر از جمله جماعت‌الاحرار، انصارالعرب و سپاه صحابه متحد شده و ائتلاف جدیدی به نام «اتحاد المجاهدین پاکستان» را تشکیل داده است.

مقابله با دولت پاکستان و برقراری «حکومت اسلامی» در مناطق پشتون‌نشین را هدف نهایی خود در پاکستان اعلام کرده است.

این ائتلاف عملیات خود را از مناطق سنتی مثل وزیرستان به مناطق جدیدی مانند سوات، دیر و باجور گسترش داده است.

با توجه به حمایت ضمنی طالبان افغان از تی تی پی و تشدید حملات این گروه، به نظر می‌رسد پاکستان در آینده نزدیک با چالش امنیتی بزرگی روبه‌رو خواهد بود.

اگر دولت نتواند این تهدید را مهار کند، ممکن است شاهد گسترش بیشتر ناامنی به شهرهای اصلی پاکستان و حتی تأثیرگذاری بر روابط منطقه‌ای به‌ویژه با افغانستان و چین باشیم.


بیشتر بخوانید:

در درگیری طالبان با معترضان در بدخشان ۱۵ نفر «کشته» شدند

عفو بین‌الملل خواستار تمدید اعتبار کارت ثبت‌نام (پی‌اوآر) مهاجران افغان در پاکستان شد

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=69595
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x