به گزارش ایراف، بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، در این نشست، وانگیی وزیر امور خارجه چین به محمد اسحاق دار همتای پاکستانی خود گفت که اقدام پاکستان برای ارتقای روابط دیپلماتیک با افغانستان تحت حاکمیت طالبان به بهبود روابط، افزایش اعتماد و تقویت همکاری میان دو کشور کمک خواهد کرد.
اسحاقدار، ایجاد سازمان بینالمللی میانجیگری توسط چین را «بهموقع» خواند و با اشاره به نشست اخیر وزیران خارجه پاکستان و چین با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان در پکن و «موفقیتآمیز» بودن آن گفت که پاکستان تصمیم گرفته پیشنهاد میانجیگری چین را بپذیرد و روابط دیپلماتیک خود با افغانستان را به سطح سفیر افزایش دهد.
این در حالیاست که پکن با مشارکت ۳۱ کشور، نخستین سازمان بینالمللی اختصاصی میانجیگری جهان را در هنگکنگ راهاندازی کرد تا رقیبی برای دیوان لاهه و دیوان بینالمللی دادگستری ایجاد کند.
به گزارش فرانسپرس، توافقنامه تشکیل این نهاد جمعه ۹ خرداد در هنگکنگ امضا شد.
بر اساس این گزارش، پکن طی سالهای اخیر رویکرد فعالتری در امور بینالمللی اتخاذ کرده و نفوذ خود را در نهادهای جهانی مانند سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی گسترش داده است. این اقدام در حالی صورت گرفته که ایالات متحده تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ مسیری متفاوت را در پیش گرفته است.
این اقدام همچنین تلاشی برای تقویت اعتبار هنگکنگ به عنوان یک مرکز مهم تجاری محسوب میشود، زیرا اعمال قانون امنیت ملی گسترده از سوی پکن در سال ۲۰۲۰ اعتماد به بیطرفی نظام حقوقی این شهر را متزلزل کرده بود.