حماس با طرح آتش‌بس نماینده آمریکا در غزه موافقت کرد

به گزارش ایراف، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» امروز چهارشنبه ۷ خرداد اعلام کرد، تلاش‌های زیادی برای توقف جنگ وحشیانه علیه نوار غزه انجام می‌دهد و اخیراً با «استیو ویتکوف» نماینده ایالات متحده در مورد یک چارچوب کلی که منجر به آتش‌بس دائمی، خروج کامل نظامیان صهیونیست از نوار غزه، واردات کمک‌ها به این منطقه و تشکیل یک کمیته حرفه‌ای برای کنترل امور نوار غزه بلافاصله پس از اعلام توافق شود، به توافق رسیده است.

در ادامه بیانیه آمده است: این توافق شامل آزادی ۱۰ اسیر صهیونیست و تحویل اجساد تعدادی از اسرای کشته شده در ازای آزادی تعداد مورد توافقی از اسرای فلسطینی است که توسط میانجیگران تضمین شده است.

این جنبش منتظر پاسخ نهایی به این توافق کلی است.

این در حالی‌است شبکه خبری «الاقصی» روز (دوشنبه، ۵ خرداد) به نقل از یک منبع ارشد حماس اعلام کرد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با طرح استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، موافقت کرده است؛ طرحی که به گفته این منبع، نسخه تکمیل‌شده‌ای از دیدگاه‌های ویتکاف به شمار می‌رود و در آن، آزادی ۱۰ اسیر صهیونیست زنده از سوی گردان‌های القسام در ازای برقراری آتش‌بس به مدت ۷۰ روز، خروج جزئی ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه و آزادی صدها اسیر فلسطینی، از جمله اسرای دارای احکام بلندمدت یا حبس ابد، پیش‌بینی شده است.

پیشتر رسانه‌های متعددی به نقل از منابع آگاه درباره مدت آتش بس اولیه، مهلت‌های متفاوتی را اعلام کرده‌اند؛ شبکه الاقصی و رویترز از توقف آتش ۷۰ روزه، برخی رسانه‌ها مانند الجزیره از برقراری آتش بس ۶۰ روزه و برخی رسانه‌های غربی از بازه ای ۶ هفته‌ای (۴۲ روز) گزارش داده‌اند.

پیشنهاد:  سمیع یوسف‌زی: ایران حق برخورداری از توانمندی هسته‌ای صلح‌آمیز را دارد

طبق گفته منبع الاقصی، این عقب‌نشینی شامل تخلیه ارتش رژیم صهیونیستی از مسیر صلاح‌الدین و گذرگاه «نتساریم» در جنوب شهر غزه، همچنین محور «موراگ» در شمال رفح و برخی مناطق مسکونی خواهد بود.

از سوی دیگر، روزنامه اسرائیلی «هاآرتس» نیز امروز گزارش داد که استیو ویتکاف، در دیدار با «رون درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی، خواستار پایان جنگ در غزه شده است.

طبق گزارش این روزنامه، دولت آمریکا فشارهای گسترده‌ای بر تل‌آویو وارد کرده است تا به جنگ در نوار غزه پایان دهد.

ژریم صهیونیستی تا هنوز در این مورد واکنش نداشته است‌.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که از ۱۸ مارس امسال، رژیم صهیونیستی پس از پایان توافق آتش‌بس ژانویه، عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت و حماس و گروه‌های متحد آن نیز به شلیک موشک و حملات متقابل ادامه دادند.

حماس اعلام کرده است که در صورت خروج کامل اسرائیل از غزه، آماده آزادی تمامی اسیران باقی‌مانده و پذیرش آتش‌بس دائمی است.

از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، تاکید کرده است که تنها در ازای آزادی اسیران حاضر به پذیرش آتش‌بس موقت است و جنگ زمانی پایان خواهد یافت که حماس ریشه‌کن شود.

بر اثر این درگیری‌ها که از حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بیش از ۵۴ هزار فلسطینی جان خود را از دست داده و نوار غزه به شدت ویران شده است.

گروه‌های امدادی از وضعیت بحرانی و گسترش سوءتغذیه در میان مردم نوار غزه خبر داده‌اند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=65112
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x