به گزارش ایراف، بر اساس گزارش گاردین، این نامه به اتحادیه ورزش و حقوق ارسال شده و برای شناسایی این تیم، تاکید شده است. تیم فوتبال بانوان افغانستان آخرین بازی رسمی خود را در سال ۲۰۱۸ میلادی انجام داده است.
از طرفی هم، فیفا گفته است که متعهد به حمایت از بازیکنان زن فوتبالیست خارج از افغانستان است و کمپهای آموزشی نیز سازماندهی خواهد کرد. این کمپها شامل مربیان واجد شرایط و کادر فنی و پزشکی خواهند بود و هماهنگی مسابقات دوستانه را نیز فراهم خواهند ساخت.
با این حال، بازیکنان زن کنونی و پیشین فوتبال افغانستان، ضمن استقبال از این اقدامات فیفا، از سرعت تغییرات در این زمینه ابراز ناامیدی کردهاند.
در این گزارش آمده است که اقدام فیفا برای حضور احتمالی (تیم افغانستان) در جام جهانی زنان ۲۰۲۷ میلادی، بسیار دیر صورت گرفته است؛ زیرا تیم فوتبال زنان افغانستان در قرعهکشی روز پنجشنبه برای مسابقات مقدماتی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۶ میلادی (AFC Women’s Asian Cup 2026 Qualifiers) حضور نخواهد داشت. این تورنمنت تعیینکننده شرایط حضور در جام جهانی و بازیهای المپیک است.
مرسل سادات، یکی از بازیکنان تیم ملی فوتبال بانوان افغانستان، میگوید: «بازیکنان میخواهند برای کشورشان بازی کنند، آنها میخواهند نماینده زنان افغانستان باشند و میخواهند صدای کسانی باشند که در یک سفر بیصدا هستند.»
او تأکید کرده است: «طالبان بستر ورزش را از ما گرفتند. نه تنها از ما، بلکه از تمام ورزشکاران. این چهارمین سال تحصیلی است که زنان در حاکمیت طالبان اجازه رفتن به مدرسه را نیز ندارند. چگونه میتوانیم انتظار داشته باشیم که طالبان در مورد ورزش مذاکره کنند، اگر حتی اجازه تحصیل برای زنان را نمیدهند؟ آنان هرگز مذاکره نمیکنند. آنان از زنان آسیب دیدهاند، آنان از صدای زنان و حقوقشان میترسند.»
این در حالی است که زنان فوتبالیست افغانستان پس از سقوط کابل به دست طالبان در آگوست ۲۰۲۱ و بازگشت این گروه به قدرت، افغانستان را ترک کردند و تاکنون در بیسرنوشتی به سر میبرند و نتوانستهاند به طور رسمی در مسابقات جهانی حضور یابند.