به گزارش ایراف، عبداللطیف نظری، معاون تخصصی وزارت اقتصاد طالبان مدعی است که این گروه هیچگونه دخالت یا تصرفی در روند کمکها و پروژههای بینالمللی ندارد، بلکه تنها وظیفه نظارت برای اطمینان از شفافیت در اجرای آنها را بر عهده دارد.
نظری تأکید کرد که تمام برنامهها باید براساس اولویتها و نیازمندیهای مردم افغانستان، به صورت هدفمند و سیستماتیک عملی شوند.
عبداللطیف نظری معاون تخصصی وزارت اقتصاد طالبان اظهار کرد: گزارش اقتصادی اوچا را غیرحرفهای و فاقد ارزیابی کارشناسی میدانیم. ما به هیچ وجه در روند کمکها و پروژهها دخالت یا تصرف نمیکنیم. وظیفه ما صرفاً نظارت است تا تمامی کمکها و پروژهها با شفافیت کامل اجرا و عملی شوند. بر اساس اولویتها و نیازمندیهای مردم افغانستان، تمامی پروژهها باید به صورت هدفمند و سیستماتیک عملیاتی شوند.
پیش از این، دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) وضعیت دسترسی بشردوستانه در افغانستان طی ماه آوریل را مورد بررسی قرار داد که درآن ادعا شد که مقامات طالبان در ۷۳ درصد موارد در روندهای اجرایی، تدارکاتی، استخدامی و حتی در انتخاب دریافتکنندگان کمکهای بشردوستانه دخالت داشتهاند.
همزمان، برخی کارشناسان مسائل اقتصادی بر این باورند که برای رهایی افغانستان از وابستگی به کمکهای خارجی و دستیابی به توسعه پایدار، توجه جدی به افزایش ظرفیتهای تولیدی و ارتقای کیفیت منابع انسانی ضروری است.
این درحالیست که دفتر اوچا در ماههای گذشته نیز چندین گزارش درباره وضعیت بشردوستانه در افغانستان منتشر کرده است.در این گزارشها بر چالشهایی چون کاهش بودجه، محدودیتهای دسترسی و نیازهای روبهافزایش مردم تأکید شده است. اوچا همواره خواستار تداوم حمایت بینالمللی و هماهنگی بهتر برای رساندن کمکهای حیاتی شده است.