بحران در بدخشان؛ شورش طالبان محلی علیه والی پشتون‌تبار

به گزارش ایراف، طبق گزارش منابع موثق، درگیری‌ها بین طالبان بدخشان و والی این گروه در این ولایت، در چند روز اخیر بالا گرفته است. صلاح‌الدین سالار، معاون اطلاعات وزارت دفاع طالبان، به زادگاهش در بدخشان رفته تا جلسات مشورتی را علیه ایوب خالد، والی فعلی که اهل جنوب افغانستان است، برگزار کند.

در یک پیام صوتی، صلاح‌الدین سالار از فرماندهان امنیه شهرستان‌ها، ولسوالان و رؤسای ادارات محلی طالبان خواسته تا در جلسه‌ای برای بررسی «مشکلات مردم بدخشان» شرکت کنند.

او در این پیام تأکید می‌کند که هیچ‌کس حق ندارد مانع برگزاری این جلسه شود. او هدف این جلسه را رساندن صدای مردم به مقامات ارشد طالبان می‌داند.

او همچنین به طور غیرمستقیم والی طالبان را به تجارت و پیگیری منافع شخصی متهم می‌کند. او می‌گوید مقامات محلی طالبان در بدخشان، دو راه بیشتر ندارند: «به خواست مردم گوش دهند و در جلسه شرکت کنند؛ یا به کسی توجه کنند که به دنبال مأموریت و منافع شخصی خودش است.»

در واکنش به این فراخوان ملا اسد رئیس دفتر والی طالبان در بدخشان، در پیامی صوتی به ادارات محلی دستور داده که شرکت در هرگونه جلسه بدون اجازه رسمی والی، ممنوع است. او هشدار می‌دهد که هیچ بخشی از ادارات محلی بدخشان حق برگزاری نشست «خودسر» را ندارد و پیش از هرگونه برنامه‌ریزی باید به دفتر والی گزارش بدهند.

همزمان با اوج گرفتن این اختلافات، عبدالرحمان، فرمانده واحد امنیتی طالبان در بدخشان نیز در یک پیام صوتی جداگانه از وضعیت موجود به‌شدت شکایت می‌کند.

این مقام محلی طالبان می‌گوید، والی باید رویکردش را در برابر مردم بدخشان تغییر دهد. او تأکید می‌کند که ولایت، ملک شخصی والی نیست بلکه متعلق به مردم است.

پیشنهاد:  لهجه‌ام در دری اما زبانم پارسی‌ست | شعرخوانی نجیب بارور در پاسداشت زبان فارسی

او ادامه می‌دهد: «من جلیقه انتحاری ندارم که هر بار بازرسی شوم و با این کار تحقیر و توهین شوم.»

او گفته است که با وجود مقام رسمی‌اش، حتی نتوانسته با والی طالبان در بدخشان دیدار کند و بارها از ورود به ساختمان ولایت منع شده است. او هشدار می‌دهد که ادامه این وضعیت برایش غیرقابل تحمل شده و آماده است که سلاحش را کنار بگذارد. این مقام محلی طالبان خطاب به عملکرد والی می‌گوید: «اینجا حاکم پادشاه است، در حالی که باید خادم باشد.»

همزمان با این، طبق گزارش‌ها، بیش از هزار نفر از طالبان بدخشان در شهرستان بهارک جمع شده‌اند. آنها به طور صریح هشدار داده‌اند که طالبان پشتون‌تبار، از جمله والی طالبان و فرمانده فرقه، باید تا روز جمعه این ولایت را ترک کنند

مزارع خشخاش و معادن علت اصلی تقابل طالبان با ساکنان بدخشان

در کنار اختلاف میان‌گروهی طالبان در بدخشان تقابل مردم با طالبان غیربومی وضعیت را بحرانی‌تر کرده است.

منابع گزارش داده‌اند که در پی تیراندازی طالبان به مردم در روستای فرغامنج شهرستان جرم بدخشان، دست‌کم یک نفر کشته و چندین نفر زخمی شده‌اند. برخی منابع تعداد کشته‌شدگان را سه نفر اعلام کرده‌اند. گفته می‌شود این درگیری به دلیل اختلاف نیروهای طالبان با ساکنان محلی بر سر تخریب مزارع خشخاش رخ داده است.

نکته دیگری که به گفته منابع آگاه باعث برانگیخته شدن خشم مردم و طالبان بدخشان در برابر طالبان جنوبی شده، غارت منابع طبیعی این ولایت توسط شرکت‌های وابسته به رهبران و مقامات طالبان جنوبی است. گزارش‌های متعددی درباره تاراج معادن طلا در بدخشان توسط طالبان جنوبی منتشر شده است.

پیشنهاد:  طالبان: ژنرال‌های پاکستانی تسلیحات آمریکایی را به تی‌تی‌پی می‌فروشند

فعالان سیاسی و مدنی ولایت بدخشان در شبکه‌های اجتماعی این پرسش را مطرح کرده‌اند که چرا طالبان بدخشان که نقش مهمی در سقوط ولایت‌شان به نفع طالبان جنوبی داشتند، اکنون نمی‌توانند از بدخشان و مردم آن دفاع کنند و همه چیز به دست افراد جنوبی افتاده است؟

البته، اختلاف میان‌گروهی طالبان و رویارویی این گروه با مردم در بدخشان موضوع جدیدی نیست. سال گذشته نیز افراد طالبان برای تخریب مزارع خشخاش در بدخشان با مقاومت مردم روبه‌رو شده بودند که در پی درگیری‌ها، چند غیرنظامی جان باختند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=64578
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x