به گزارش ایراف، این بیانیه پس از نشست غیررسمی این سازمان در بوداپست، پایتخت مجارستان منتشر شده است.
این سازمان بر لزوم رعایت حقوق بشر و تأمین آزادیها و حقوق اساسی همه شهروندان افغانستان بدون تبعیض تأکید کرد و همچنین خواستار تقویت همکاریها و اقدامات قاطع در امر مبارزه علیه تروریسم شد.
اعضای سازمان دولتهای ترک بر ضرورت ریشهکنسازی تولید و قاچاق غیرقانونی مواد مخدر در افغانستان تأکید کردند و خواستار افزایش حمایتها از طریق فراهمسازی فرصتهای شغلی جایگزین شدند.
این سازمان همچنین خواستار گسترش روابط تجاری و اقتصادی با افغانستان شد.
در بیانیه بر اهمیت آزادسازی داراییهای مسدودشده افغانستان، بازگشت نظام بانکی این کشور به نظام مالی جهانی، اجرای شفافیت مالی و اصلاحات حقوقی برای تسهیل روند احیای اقتصادی تأکید شده است.
رهبران سازمان دولتهای ترک از ایجاد «گروه کاری افغانستان» استقبال کردند؛ گروهی که قرار است زمینهساز شکلگیری موضعی مشترک میان کشورهای عضو این سازمان درباره مسائل مرتبط با افغانستان باشد.
این در حالی است که طالبان پس از به دست گرفتن دوباره قدرت در افغانستان، بسیاری از ادارات مرکزی و محلی را از کارمندان دولت پیشین پاکسازی کرده و افراد خود را جایگزین آنها کردهاند.
از سوی دیگر، حکومت طالبان تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. ایجاد حکومت فراگیر، احترام به حقوق بشر، از جمله رعایت حقوق زنان از جمله حق کار و آموزش، آزادی بیان و… از پیششرطهایی هستند که از سوی جامعه جهانی برای بهرسمیتشناختن طالبان مطرح شده است.
طالبان بر این باورند که تمام شروط برای به رسمیتشناسی را برآورده کردهاند، با این حال، هنوز موفق به کسب رضایت جامعه جهانی نشدهاند.