ادعای حکمتیار: مسکو و واشنگتن به دنبال معامله افغانستان و اوکراین است

حکمتیار خطاب به طالبان و مخالفان: مشکل افغانستان را بدون تکیه به بیگانگان حل کنید

به گزارش ایراف، رهبر حزب اسلامی در شبکه ایکس با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه روسیه که گفته است مسکو آماده است درباره افغانستان با واشنگتن گفت‌وگو کند. نوشته است که گفت‌وگوهای روسیه و آمریکا درباره افغانستان تا سال ۲۰۲۲ ادامه داشت و اکنون مسکو خواستار ازسرگیری این گفت‌وگوها است.

او همچنین به اظهارات ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان اشاره کرده است که گفته بود پایگاه بگرام اهمیت خاصی برای مسکو ندارد.

حکمتیار همچنین با استناد به نگرانی‌های روسیه، پاکستان و هند از تسلیحات آمریکایی جامانده در افغانستان، گفت: این اظهارات نشان می‌دهد که مسکو آماده است بار دیگر با واشنگتن وارد معامله شود.

او افزود: «این‌بار معامله بر سر اوکراین خواهد بود.»

حکمتیار استدلال کرده که اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و رفتارش با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید، نشان می‌دهد که آمریکا اوکراین را به روسیه واگذار خواهد کرد اما در مقابل، «خواستار افغانستان و پایگاه بگرام خواهد شد.»

رهبر حزب اسلامی نوشت: «اظهارات مقام‌های روسی در این زمینه نشان می‌دهد که مسکو کاملاً برای چنین معامله‌ای آمادگی دارد.»

حکمتیار نوشته که پیوستن طالبان به دهلیز هوایی چین، واکنش مشابه آمریکا، هند و ایران را در پی خواهد داشت.

او افزوده است که این اقدام بر پروژه مشترک چابهار بین ایران و هند نیز تأثیر عمیق خواهد گذاشت.

رهبر حزب اسلامی گفته که این تحول برخلاف انتظار آمریکا بود چرا که واشنگتن تصور می‌کرد طالبان از پیوستن به چنین توافق‌هایی با رقبای آمریکا خودداری خواهد کرد.

حکمتیار با اشاره به تاکید مکرر ترامپ بر بازپس‌گیری پایگاه بگرام و تسلیحات آمریکایی در افغانستان، نوشته است: «ممکن است در این زمینه مسکو، اسلام‌آباد، دهلی و حتی تهران، همکاری و پشتیبانی هم‌سویی با ایالات متحده داشته باشند، همان‌گونه که در اشغال افغانستان با آمریکا و ناتو همکاری کردند.»

رهبر حزب سلامی نتیجه‌گیری کرده که این تحولات نشان می‌دهد که افغان‌ها در آستانه مرحله‌ای تازه از تحولات و آزمون‌ها قرار گرفته‌اند.

او افزوده است: «این تهدیدها واقعی‌اند، نه خیالی و زاده توهم، پیش‌تر هم رخ داده‌اند و ممکن است دوباره تکرار شوند. مهم این است که آیا ما آمادگی مقابله با آن‌ها را داریم.»

حکمتیار با اشاره با آنچه «درک تهدیدات» خوانده، نوشته که آیا می‌توان همه افغان‌ها را متحد کرد تا در برابر تهدیدها موضع و راهبرد مشترکی داشته باشند و «نه این‌که فردا و در هنگام حوادث، برخی تسلیم شوند، برخی به کوه‌ها پناه ببرند و برخی فرار کنند.»

حکمتیار در پایان نوشته است: «باید از تجربه‌های گذشته درس‌های زیادی گرفته باشیم.»

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=64333
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x