نگرانی هند برای گسترش پروژه‌های جاده‌ای چین با افغانستان

به گزارش ایراف، رسانه هندی «news 18» در تحلیل تازه‌ای گفته است این هشدار پس از آن صادر شده که چین، پاکستان و دولت طالبان افغانستان به ‌طور رسمی در پی نشست سه‌ جانبه‌ای در پکن میان وزیر خارجه چین وانگ یی، اسحاق دار از پاکستان و امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، اعلام کردند که قصد دارند پروژه سی پک را به افغانستان گسترش دهند.

در این تحلیل به نقل از منابع اطلاعاتی ادعا شده است که گروه‌های تروریستی مانند جیش محمد، لشکر طیبه و داعش شاخه خراسان احتمالاً از زیرساخت‌‌های جدید این پروژه برای قاچاق سلاح، تأمین مالی و انتقال نیروهای شورشی به هند، به ‌ویژه ایالت جامو و کشمیر، بهره‌برداری خواهند کرد.

از سوی دیگر، مسیرهای جاده‌ای، راه‌آهن و مراکز لجستیکی که قرار است در قالب سی پک در افغانستان ایجاد شوند، ممکن است پوششی برای فعالیت‌‌های تروریستی فراهم آورند.

در همین حال، مقامات نگران آن هستند که طالبان با توجه به روابط نزدیکش با گروه‌‌های مستقر در پاکستان، زمینه فعالیت آزادانه‌تری برای جیش محمد و لشکر طیبه از خاک افغانستان فراهم کند.

این نگرانی وجود دارد که پروژه‌های کمربندو جاده به پوششی برای این گروه‌ها تبدیل شود و قابلیت‌های مقابله ضد تروریستی هند را تضعیف نماید.

در تحلیل اشاره شده، اگرچه چین هدف اعلامی خود از این پروژه را توسعه اقتصادی عنوان کرده، اما منابع اطلاعاتی هشدار می‌‌دهند که ممکن است پکن به‌ طور ضمنی حضور و فعالیت گروه‌های ضد هندی در این مناطق را تحمل کند. چنین چشم‌ پوشی می‌‌تواند به جسارت بیشتر این گروه‌‌ها منجر شده و زمینه حملات جدیدی را در خاک هند فراهم سازد.

پیشنهاد:  توقف واردات دام به چین از افغانستان و دیگر کشورها

این تحلیل می‌گوید که موضوع نگران‌کننده دیگر، افزایش نفوذ پاکستان در افغانستان از مسیر پروژه سی پیک است.

منابع می‌‌گویند که این موضوع می‌تواند شکاف‌‌هایی در تبادل اطلاعات امنیتی ایجاد کرده و طالبان را به نادیده ‌گرفتن فعالیت‌‌های شبه ‌نظامی ضد هند سوق دهد.

همچنین، گزارش شده که برخی شاخه‌‌های طالبان به ‌ویژه از قندهار، گرایش بالایی به ایدئولوژی‌های جهادی دارند و ممکن است در مناطق مرتبط با پروژه کمربند و جاده حضور یافته و گروه‌های تروریستی را در قالب توسعه اقتصادی پنهان سازند.

این تحلیل همچنین ادعا می‌کند که افزایش ترافیک و ارتباطات در امتداد مسیرهای جدید سی پیک نیز می‌تواند به داعش خراسان امکان دهد که حملاتی را علیه زیرساخت‌ها و منافع هند در منطقه ساماندهی کنند، امری که به ‌طور مستقیم ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

از سوی دیگر، پروژه‌های کمربند و جاده معمولاً نیروی کار و فناوری چینی را در اولویت قرار می‌دهند و جمعیت‌های محلی را نادیده می‌گیرند. داعش خراسان می‌تواند از این نارضایتی برای جذب نیرو و تقویت تبلیغات ضد هندی بهره ببرد.

این تحلیل خاطرنشان می‌سازد، همان‌طور که شورشیان بلوچ پروژه‌های سی پک را در پاکستان هدف قرار داده‌اند، زیرساخت‌‌های درحال ساخت در افغانستان نیز احتمالاً با حملات خرابکارانه مواجه خواهند شد.

این بی‌ثباتی می‌تواند فرصت‌های بیشتری برای داعش خراسان جهت بی ‌ثبات ‌سازی منطقه و نفوذ به هند فراهم کند.

دالان اقتصادی پاکستان–چین موسوم به سی‌پیک مجموعه‌ای از پروژه‌های زیرساختی است که قرار است با احداث شبکه‌های حمل‌ونقلی مدرن، تولید نیروگاه‌های انرژی، و ایجاد مناطق ویژهٔ اقتصادی، زیرساخت‌های کشور پاکستان را به‌سرعت مدرن کند و اقتصاد آن کشور را قوت ببخشد.

پیشنهاد:  ویدئو | شاهدان عینی: سفارت چین در کابل به دلایل امنیتی دیوارهای بتنی بلندتری نصب کرده است
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=64277
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x