به گزارش ایراف، خواجه محمد آصف، امروز (پنجشنبه، ۱ خرداد) در مصاحبهای با شبکه جیونیوز، نرندرا مودی را متهم کرد که با بهانهجویی یک حادثه جعلی، فضای جنگ هستهای ایجاد میکند.
او افزود: «پاکستان آغازگر جنگ هستهای نخواهد بود، اما اگر علیه ما از این سلاح استفاده شود، سکوت نخواهیم کرد.»
او، جداییطلبان بلوچ را جاسوس هند خواند و گفت رهبری این گروه در دهلینو است و پاکستان با اسناد ثابت خواهد کرد که این گروه تحت حمایت مستقیم هند فعالیت میکند.
این مقام پاکستانی به انفجار روز چهارشنبه(۳۱ اردیبهشت) در بلوچستان اشاره کرد که در آن یک بس حامل دانشآموزان هدف قرار گرفت و شش نفر کشته و ۴۳ نفر زخمی شدند.
خواجه آصف اضافه کرد: «جنبش آزادی بلوچ و تحریک طالبان پاکستانی هر دو به عنوان جاسوس هند عمل میکنند، آنها به دین و ملت وفادار نیستند، از هند حمایت مالی میشوند و مسئول ریختن خون در اینجا هستند.»
او با اشاره به حمله ۲ اردیبهشت، به گردشگران در پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند، گفت: «هند اتهامات بیاساسی علیه پاکستان مطرح میکند، اما ما اسناد خود را برای جامعه بینالمللی ارائه خواهیم داد.»
او افزود که پاکستان پاسخ قاطع به حمله روز گذشته در بلوچستان خواهد داد و اینگونه حملات، به ویژه علیه افراد ملکی به ویژه دانشآموزان، هرگز قابل قبول نیست.
پیشتر نیز مقامهای پاکستانی مدعی شده بودند که هند با هماهنگی طالبان، عملیات ساختگی را در پهلگام به اجرا گذاشته است؛ ادعایی که هر دو طرف آن را رد کردهاند.
این در حالی است که شری رحمان، عضو ارشد حزب مردم و مجلس سنای پاکستان، با اشاره به افزایش حملات تروریستی در این کشور و تهدیدات امنیتی از سوی تیتیپی و جداییطلبان بلوچ، مدعیشد که این گروهها از حمایت طالبان افغانستان و دولت هند برخوردارند.
براساس گزارش نشریه جنگ پاکستان، سناتور رحمان در نشست اخیر مجلس سنای این کشور اظهار داشت که پاکستان در حال حاضر با تهدیدهای همزمان از سوی تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) و جداییطلبان مواجه است. به گفته وی، این گروهها از حمایت خارجی برخوردار هستند؛ تحریک طالبان از داخل خاک افغانستان فعالیت میکند و جداییطلبان نیز از جانب هند پشتیبانی میشود.
وی با اشاره به حملات اخیر، این رخدادها را مشابه تراژدی حمله به مدرسه نظامی پیشاور دانست و افزود: «ما دومین حمله به مدرسه نظامی را تجربه کردهایم و این امر بیانگر بازگشت موج خشونت است.»
شری رحمان ضمن تفکیک مسئله سیاسی بلوچستان از اقدامات خشونتآمیز کنونی، تصریح کرد: «بحث پیرامون راهحل سیاسی برای بلوچستان موضوعی جداگانه است. اما افراد فعال در این حملات سیاسی نیستند. من در محافل حقوق بشری با کنشگران بلوچ دیدار داشتهام و چنین رویکردهای کینهجویانهای در آن فضاها دیده نمیشود.»
وی همچنین با اشاره به شواهد موجود از دخالت مستقیم هند در حمایت از جنبش آزادیبخش بلوچستان، هشدار داد که اتخاذ سیاستهای متقابل، نظیر آنچه دولت هند در پیش گرفته است، میتواند پیامدهای خطرناکی برای ثبات منطقهای به همراه داشته باشد. او گفت: «اگر ما نیز همانگونه که دولت مودی عمل کرد، پاسخ دهیم، اثر انگشت خود را بر تحولات خواهیم گذاشت.»
سناتور رحمان با انتقاد از سکوت هند در برابر حملات علیه غیرنظامیان افزود: «ما ملتی صلحطلب هستیم. اگرچه مردم از جنگی که به ما تحمیل شده خشمگیناند، اما پاکستان هیچگاه غیرنظامیان را هدف قرار نداده است. چرا هند در برابر چنین حملاتی سکوت اختیار کرده است؟»
او در پایان تأکید کرد که برای مهار موج فزاینده تروریسم در منطقه، لازم است هر دو کشور به ریشههای این پدیده پرداخته و از طریق همکاری و گفتوگو به راهحلی پایدار دست یابند.
پیش از این نیز بارها مقامهای پاکستان عامل ناامنیهای این کشور، حمایت کابل و دهلینو از دشمنان اسلامآباد خواندند و مدعی شدند که حملات تروریستی که در پاکستان صورت میگیرد، از خاک افغانستان و هند سازماندهی میشود.
با این حال، دولت هند و طالبان همواره این ادعاها را رد کردهاند و در مقابل پاکستان را کشور حامی تروریسم خواندهاند.
لازم به ذکر است که اسحاق دار، معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه پاکستان به تازگی در یک نشست خبری، با بیان اینکه مسأله تروریسم به سادگی حل نمیشود، گفت که وزرای خارجه طالبان، پاکستان و چین در نشست سهجانبه اخیر در پکن توافق کردند که از خاکشان علیه یکدیگر استفاده نشود.