عزم جدی ایران برای سرمایه‌گذاری مشترک در بخش منابع معدنی افغانستان

به گزارش ایراف به نقل از ایرنا، محمد آقاجانلو امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت) در نشست مشترک با وزیر معادن افغانستان که به تهران آمده اظهار داشت: در جلسه اخیر قرار شد برای توسعه معادن افغانستان کمیته «اکتشاف، آزمایشگاه و استخراج» (متولی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی) و کمیته «سرمایه گذاری و احداث کارخانجات و مناطق ویژه مشترک» (متولی ایمیدرو) تشکیل شود.

وی افزود: با وجود فرصت‌های مختلف همکاری در بخش معدن، برای عملیاتی شدن کار، باید طرح‌هایی که زیرساخت‌های آنها فراهم است و امکان اجرایی شدن سریع تر را دارند، آغاز کنیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه فرآوری در محل معادنی که زیرساخت دارند به‌صرفه‌تر است، گفت: به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های حمل و نقل و انرژی در جوار معادن افغانستان، پیشنهاد ما احداث بازارچه مرزی برای گوهرسنگ و ایجاد کارخانه فرآوری سرب و روی در مناطق آزاد مرز ۲ طرف است.
به
وی ادامه‌داد: منطقه دوغارون ایران، منطقه آزاد محسوب می‌شود و دارای امکانات اولیه است. می‌توانیم تجهیزات مورد نیاز تولید گوهرسنگ را در این منطقه مستقر کنیم و پس از آموزش‌های لازم، گوهرسنگ افغانستان را در آنجا به محصول تبدیل و در این بازارچه مرزی به فروش رسد.

آقاجانلو با بیان اینکه ایران از خارج از کشور کانسنگ سرب و روی وارد می‌کند، تصریح‌کرد: با توجه به وجود معادن سرب و روی غنی در افغانستان، پیشنهاد می‌کنیم با در نظر گرفتن زیرساخت‌ها در ایران، در گام نخست در مرز این کشور کارخانجات فرآوری این صنعت را احداث و از خوراک معادن افغانستان استفاده کنیم.

وی افزود: در جذب سرمایه‌گذار نظارت می‌کنیم تا سرمایه‌گذار واقعی و توانمند برای در اختیار گرفتن معدن انتخاب شود. با ایجاد کارخانه فرآوری نیز برادران افغان در آن مشغول کار خواهند شد.

پیشنهاد:  اعلام آمادگی تاجران افغان مقیم قطر برای سرمایه‌گذاری در افغانستان

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان‌کرد: در مورد سنگ آهن نیز می‌توان مدل‌های مشابه با درنظر گرفتن صرفه و صلاح دو کشور طراحی کرد.

در همین حال، خلیل الرحمن ژوند، رئیس واحد تسهیل سرمایه‌گذاری افغانستان در این نشست گفت: طی دو روز اخیر، نشست‌های مفید و امیدوارکننده‌ای با برادران ایرانی برگزار شد. نیاز است تفاهم نامه امضا شده طی دو سال پیش را عملیاتی کنیم و مایلیم از توانمندی این کشور برای توسعه بخش معدن بهره بریم.

وی افزود: برای تجهیز آزمایشگاه، نیاز به همکاری متخصصان ایرانی است. همچنین، در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری، بخش دولتی و خصوصی ایران تجرب خوبی دارند.
ژوند با اشاره به اینکه قوانین افغانستان سرمایه‌گذاری شرکت های خارجی را تضمین کرده است، گفت: سرمایه‌گذاران هر زمان بخواهند می‌توانند سرمایه‌گذاری انجام شده را به کشور خود انتقال دهند. امنیت مسئولیت حکومت طالبان است و در صورت نیاز به تعهد جداگانه حاضریم انجام دهیم.

وی ادامه‌داد: مایلیم در بخشی از خاک افغانستان و ایران، بازار مشترک و کارخانه ایجاد شود.

این در حالی‌است که محمد آقاجانلو و هدایت‌الله بدری سرپرست وزارت معادن، نفت‌وگاز طالبان روز دوشنبه همین هفته در دومین سمپوزیم بین‌المللی پژوهشگران فرآوری مواد معدنی ایران نیز، ایران و افغانستان را مکمل یکدیگر در توسعه ظرفیت‌های معدنی خوانده و دو طرف خواستار افزایش همکاری‌ها در این زمینه شدند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=64097
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x