نماینده طالبان در نشست گفت‌وگوی ترمذ: جهان طالبان را به‌عنوان «شریک قابل اعتماد» بپذیرد

به گزارش ایراف، نشست گفت‌وگوی ترمذ درباره اتصال آسیای مرکزی و جنوبی امروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت) با حضور حدود ۲۰۰ شرکت‌کننده از کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی، اروپا، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، آسیا، امریکا و خاورمیانه آغاز شد.

محمد نعیم، معاون مالی و اداری وزارت خارجه طالبان، در سخنرانی‌اش در این نشست گفت: «از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده نخواهد شد و ما نیز از دیگران همین انتظار را داریم. می‌خواهیم از افغانستان به‌عنوان بستر اتصال، ترانزیت و همکاری‌های تجاری، ترانزیتی و فرهنگی بهره‌برداری شود.»

او با اشاره به گسترش روابط طالبان با ازبکستان افزود که همکاری‌های منطقه‌ای نه‌تنها به سود مردم بلکه به نفع صلح و ثبات جهانی نیز خواهد بود.

این مقام وزارت خارجه طالبان همچنین به پروژه‌های مشترک با ازبکستان از جمله راه‌آهن افغان-ترانس، پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت و توافق‌نامه‌هایی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار در حوزه‌های انرژی، کشاورزی و صنایع اشاره کرد. او از جامعه جهانی خواست تا طالبان را به‌عنوان «شریکی قابل اعتماد» بپذیرند و با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های افغانستان با این گروه همکاری کنند.

در همین حال، رزا اوتونبایوا، رئیس دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در کابل، در این نشست گفت که تلاش کشورهای منطقه برای حل بحران افغانستان باید شناسایی و حمایت شود.

قرار است نشست گفت‌وگوی ترمذ درباره اتصال آسیای مرکزی و جنوبی تا دو روز دیگر ادامه یابد. این نشست از سوی مؤسسه مطالعات راهبردی و منطقه‌ای وابسته به ریاست‌جمهوری ا‌زبکستان، وزارت خارجه و اتاق بازرگانی و صنایع این کشور برگزار می‌شود.

هدف اصلی این گفت‌وگو، فراهم‌سازی بستری چندجانبه برای تبادل نظر در راستای اجرای قطعنامه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با عنوان «تقویت پیوند میان آسیای مرکزی و جنوبی» است که در سال ۲۰۲۲ به تصویب رسید.

پیشنهاد:  وزیر طالبان: آمریکا با ذلت اخراج شد؛ شناسایی حکومت طالبان بهانه‌ای برای تامین منافع است

ازبکستان تاکنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته اما در نزدیک به چهار سال گذشته روابط نزدیکی با این گروه برقرار کرده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63942
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x